Jurnalul.ro Ştiri Externe Zelenski califică drept ''foarte semnificativ'' eşecul operaţiunii ruse în Harkov

Zelenski califică drept ''foarte semnificativ'' eşecul operaţiunii ruse în Harkov

de Redacția Jurnalul    |   

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a descris eşecul operaţiunii ruse din regiunea Harkov, în nord-estul Ucrainei, ca fiind "foarte semnificativ" în mesajul său către naţiune din noaptea de sâmbătă spre duminică şi a adăugat că acest front va fi întărit în continuare, informează EFE.

"Am vorbit cu comandantul şef despre situaţia generală. Un rezultat foarte semnificativ este că armata rusă a eşuat în operaţiunea de la Harkov. Acum îi îngrădim la maximum şi distrugem unităţile ruse care intră pe teritoriul nostru şi terorizează regiunea Harkov'', a spus el.

El a adăugat că "frontul (Harkov) a fost întărit şi va fi întărit în continuare". Totodată, Zelenski a menţionat că a existat şi un raport despre fronturile din Doneţk, unde situaţia este mai dificilă. El a subliniat, de asemenea, că se lucrează pentru a oferi mai multe rezerve forţelor de apărare ucrainene.

Casa Albă: Ofensiva rusă în Harkov "a stagnat"

Ofensiva militară rusă în jurul Harkovului "a stagnat", potrivit consilierului pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, care o vede în special ca o consecinţă a undei verzi date de Washington ucrainenilor de a lovi ţinte militare aflate pe teritoriul Rusiei, informează AFP.

Subiecte în articol: zelenski esec operatiune rusa harkov
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri