Autorităţile de reglementare din SUA au declarat falimentul băncii Silverton, din Atlanta. Este cel mai important caz de faliment în sistemul bancar american de la începutul anului. Silverton avea aproximativ 1.400 de bănci cliente în 44 de state şi oferea servicii precum operaţiuni cu carduri de credit sau vânzări de împrumuturi, inclusiv ipotecare. Instituţia federală pentru asigurarea depozitelor a anunţat că a creat o "bancă-punte" pentru preluarea Silverton, spunând că această soluţie va permite clienţilor bancari să îşi continue afacerile cu daune minime. Falimentul Silverton este al 30-lea caz din SUA din 2009.
TOPUL DATORNICILOR
Datoriile bugetare ale marilor companii au scăzut în primele trei luni cu 17%. Restanţele bugetare ale companiilor mari au scăzut de la 6,13 miliarde lei în decembrie 2008 la 5,088 miliarde lei în marie, în contextul în care al doilea mare datornic, Remin, a intrat în insolvenţă, iar jumătate dintre primii zece debitori sunt companii din cadrul CFR. Compania Naţională a Huilei a rămas cel mai mare datornic, cu obligaţii la bugetul general consolidat de 3,27 miliarde de lei, mai mult de jumătate din totalul restanţelor. Pe locul doi se află Societatea Naţională a Cărbunelui, cu datorii de 367 milioane de lei. (Daniela Ivan)
ŞOMAJ
Circa 62% dintre salariaţii care lucrează în firmele multinaţionale din România se tem că vor fi daţi afară în perioada următoare. Peste 62% dintre salariaţi se tem că vor fi daţi afară în perioada următoare, iar peste jumătate (53%) declară că nu au nici o soluţie pregătită în cazul în care acest lucru se produce, conform unui studiu al PES activists România, filială a PES activists, o reţea europeană ce reuneşte membrii partidelor socialiste, social-democrate şi laburiste. Salariaţii se aşteaptă ca puterea lor de cumpărare să scadă în acest an (58%) în lipsa măririlor salariale, dar sunt dispuşi să cedeze din salariu dacă astfel ar evita concedierea.
TURISM
Numărul turiştilor români care au mers în Bulgaria de Paşte şi 1 Mai a depăşit aşteptările bulgarilor, care se temeau de o scădere din cauza crizei. Numai sâmbăta trecută, peste 2.000 de persoane, dintre care mulţi români, au vizitat Castelul reginei Maria de la Balcic, relatează agenţia Focus. Directorul Institutului pentru turism, Rumen Draganov, a declarat că, în pofida crizei economice, numărul românilor care au petrecut Paştele şi 1 Mai în Bulgaria a fost cu foarte puţin mai mic decât cel de anul trecut. Hotelurile care oferă tratamente balneare au fost rezervate în proporţie de 100% încă din urmă cu o lună, a adăugat acesta.
Citește pe Antena3.ro