x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

12 Mai 2009   •   00:00

12 mai 2009



ZIAR ONLINE, PE BANI
În faţa crizei economice, magnatul presei, Rupert Murdoch, renunţă la a mai fi "salvatorul mass media", dorind ca ediţiile online ale ziarelor să nu mai fie gratuite. Potrivit AFP, patronul cotidienelor americane Wall Street Journal şi New York Post, al The Australian şi al britanicelor Times şi Sun intenţionează să introducă plata pentru consultarea ediţiilor online "în următoarele 12 luni", începând cu publicaţiile cel mai puţin fragilizate. "Modelul actual nu mai funcţionează", a explicat Murdoch (78 de ani). AFP adaugă că exemplul lui Murdoch îl vor urma probabil şi alţi patroni ai presei americane. (Mihaela Mătăchiţă)

AUTO
Piaţa auto din China, cea mai mare la nivel mondial, a crescut în aprilie cu 37%, ca urmare a programelor guvernamentale de încurajare a achiziţiilor, transmite publicaţia britanică The Times. Astfel, luna trecută, au fost vândute 1,15 milioane de unităţi, cifră ce include şi camioanele, şi autobuzele, care au cunoscut un avans de 25%. China, care a depăşit în ianuarie Statele Unite, ca cea mai mare piaţă auto la nivel mondial, a înregistrat creşteri anuale de peste 20% până în 2008. Creştere a înregistrat şi Audi pe piaţa din China, fiind livrate peste 12.000 de unităţi, adică cu 21% mai mult faţă de perioada similară a anului trecut. (E.S.)

NEVOIE DE BANI
Patru bănci americane au anunţat că vor realiza emisiuni de acţiuni ordinare pentru a restitui banii primiţi de la statul american prin programul de 700 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg. US Bancorp vrea să atragă 2,5 miliarde de dolari, Capital One Financial va lansa emisiune de titluri de 1,75 miliarde de dolari, BB&T de 1,5 miliarde de dolari, în vreme ce KeyCorp, de 750 de milioane de dolari. US Bancorp a împrumutat 6,6 miliarde de dolari de la statul american, Capital One 3,55 miliarde de dolari, BB&T 3,1 miliarde de dolari, iar KeyCorp 2,5 miliarde de dolari. Băncile care au primit bani au restricţii în privinţa bonusurilor. (D.I.)

×
Subiecte în articol: economic miliarde dolari