Dezbateri arădene: „Caietele negre” ale lui Heidegger
Filozofia este mai aproape de noi decât credem. Violențele tot mai accentuate în care derapează confruntarea politică , imposibilitatea dialogului dintre lideri transferată în ruperea legăturilor instituționale și ieșirea din cadrul constituțional a deciziilor anunță o recădere în vremurile agitate din anii 30-40 ai secolului trecut. Acțiunile dominante de ideologii ale excluderii au avut apostolii și teoreticienii lor care au stimulat pe guvernările devenite rapid dictaturi. Martin Heidegger, proeminent filozof și-a expus concepția teoretizând opțiunea pentru regimul lui Hitler pe care l-a susținut într-o vastă lucrare - „Caietele negre”. Numite așa nu numai pentru că manuscrisele erau înfășurată în coperți de mușama negre ci, mai ales , pentru fundalul întunecat al ideologiei propagate. Profesorul Andrei Marga are meritul de a aduce în atenție lucrarea lui Heidegger printr-o evaluare critică de anvergură.
Pe 13 mai ,ora 11, în sala Ferdinand a Primăriei municipiului Arad, se desfășoară conferința,,Scrierea istoriei. Provocarea „Caietelor negre” ale lui Heidegger susținută de prof dr.Andrei Marga și urmată de dezbateri. Conferința și dezbaterea, moderată de Ciprian Demeter, au drept scop lămurirea unor subiecte dificile ale istoriei europene din perspectiva valorilor democrației actuale.
manifestarea se înscrie în seria de conferințe și dezbateri organizate de Consiliul județean Arad, prin Centrul Cultural, în colaborare cu Patronatul Național Român, filiala Arad și cel două universități arădene-Aurel Vlaicu și Vasile Goldiș.

Ştiri din .ro
Bilete puse în vânzare online de joi pentru concertul simfonic condus de Gabriel Bebeșelea din 4 și 5 martie

Ce citeşte Barack Obama

Antrenamente pentru fericire
TOGETHER: despre importanța multidisciplinarității și a diversității @ROMANIAN DESIGN WEEK 2021

Cele mai cunoscute opere de artă care sărbătoresc dragostea

Cărți rupte din viață în noua serie Memoir a Editurii Trei

Spectacolul muzical Păcală și Tândală aduce în scenă lumea plină de umor a satului românesc

Întâlnire cu Alexander Hausvater în postura de scriitor la Teatrul Stela Popescu, pe 25 februarie
Special de Dragobete: „Să vorbesc cu tine”, o comedie plină de speranță despre iubire, cu Antoaneta Cojocaru și Daniel Pascariu, pe scena Teatrelli

Jupiter’s Legacy/ Moștenirea lui Jupiter apare pe 7 mai 2021, exclusiv pe netflix
Alexandru Repan, o viață dedicată scenei

TEL AVIV. Publicul pasionat de film descoperă patrimoniul cinematografiei românești
Casa Artelor Dinu Lipatti redeschide Salonul de muzică în anul 2021
Jurnalul vă oferă o carte memorabilă: ”Iarba Vântului”, al doilea volum al "Trilogiei Ţărănești", de Dinu Săraru
„Adevărul”/ „La vérité”, noul film al regizorului Hirokazu Kore-Eda, cu Catherine Deneuve în rolul principal, are premiera în cinema pe 26 februarie
