x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Societăţile secrete

Societăţile secrete

de Sebastian S. Eduard    |    06 Aug 2009   •   00:00
Societăţile secrete

De la Leonardo da Vinci la Adolf Hitler



O lucrare de proporţii enciclopedice publică Editura All. "Enciclopedia societăţilor secrete" îi aparţine lui John Michael Greer, care a scris mai multe cărţi despre tradiţiile oculte. Dincolo de istoria binecunoscută a lumii se află o a doua istorie, o istorie ascunsă a societăţilor secrete, a civilizaţiilor dispărute, a conspiraţiilor sinistre şi a evenimentelor misterioase. Viziuni alternative asupra istoriei există de mai bine de cincizeci de ani, iar cultura populară a căzut adesea pradă acestora şi a făcut o adevărată obsesie din ele, începând de la Dosarele X şi până la romanul lui Dan Brown, "Codul lui da Vinci", care a devenit un fenomen de masă.

ISTORIE. Volumul "Enciclopedia societăţilor secrete şi a istoriei ascunse" reuneşte întreaga informaţie pe care aţi dorit vreodată s-o aveţi la îndemână pentru a putea pătrunde tainele acestei lumi misterioase. Veţi găsi în paginile ei fapte, argumente, figuri influente şi teorii care au gravitat în jurul întrebărilor importante pe care ni le punem cu toţii astăzi: este adevărat că societăţile secrete controlează lumea şi, dacă este aşa, care sunt planurile lor? Care sunt originile reale ale creştinismului, francmasoneriei sau ale Revoluţiei franceze? Care este importanţa regelui Arthur, a lui Leonardo da Vinci şi a lui Adolf Hitler pentru societăţile secrete din lume? Ca şi în cazul celebrei legende a căutării Sfântului Graal, adevărul care se ascunde dincolo de faţa nevăzută a istoriei este mai uşor de căutat decât de aflat. John Michael Greer este un ghid remarcabil: având în spate o bogată activitate de cercetare, el se foloseşte şi de experienţa personală în privinţa societăţilor secrete şi a lumii oculte pentru a vă ghida prin fascinantul labirint al teoriilor conspiraţiei, al misterelor istoriei rămase nerezolvate, al ştiintelor oculte şi al organizaţiilor secrete.

SEMNALE EDITORIALE


Cameleonul de pe Wall Street
Rao.
Jon Phillips, un aventurier pe pieţele financiare, şi-a croit drum până în vârful ierarhiei uneia dintre cele mai mari bănci de investiţii de pe Wall Street. Însă după ani de egoism şi extravaganţă, Jon îşi doreşte să facă o schimbare radicală în viaţă şi plănuieşte să-şi facă ieşirea în stil mare, printr-o afacere spectaculoasă şi frauduloasă pe piaţa acţiunilor. Fără ca Jon să ştie, un finanţist rus se implică financiar pentru succesul acestei scheme riscante.

Straja dragonilor

Humanitas. Memoriile lui Ion Negoiţescu reprezintă unul dintre cazurile rarisime din literatura română în care confesiunea este totală, şocantă, frustă, independentă de ideea unui auditoriu. Scrisă în exil şi pe patul de spital, "Straja dragonilor" spune totul, nu înfrumuseţează şi nu urâţeşte realitatea. Moartea apropiată este garanţia sincerităţii ultime. Singurul pericol care se presimte este epuizarea timpului, iar asta dă paginilor pe care bolnavul a mai apucat să le scrie despre primii săi douăzeci de ani de viaţă o nerăbdare şi o precipitare dezordonate, ca îmbulzeala ultimelor fire de nisip la gura clepsidrei.

Cât de mult o iubim pe Glenda
Polirom. Volumul este o colecţie de zece povestiri: coşmaruri care se petrec la lumina zilei, permutări imperceptibile între realitate şi fantastic, umor, violenţă şi melancolie. De la ambiguitatea extremă, care comunică cu tine fără să-ţi dai seama, construindu-ţi în minte imagini care n-au fost niciodată pe hârtie, la structuri perfect coerente, dar cu atât mai neliniştitoare, temele lui Cortazar se încheagă din colo de limbajul nostru, de gândurile pe care ni le-am fi imaginat posibile, jucându-se cu visele, pisicile şi femeile, pictura, timpul sau muzica în infinitele ei înţelegeri...

×
Subiecte în articol: carte