x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Cele mai bune filme de la edițiile XII și XII ale Festivalului Internațional de film pentru publicul tânăr- KINOdiseea, online, între 20 – 31 octombrie

Cele mai bune filme de la edițiile XII și XII ale Festivalului Internațional de film pentru publicul tânăr- KINOdiseea, online, între 20 – 31 octombrie

de Magdalena Popa Buluc    |    20 Oct 2021   •   16:26
Cele mai bune filme de la edițiile XII și XII ale Festivalului Internațional de film pentru publicul tânăr- KINOdiseea, online, între 20 – 31 octombrie

Festivalul internațional de film pentru publicul tânăr - KINOdiseea revine între 20 și 31 octombrie și cu un program online care cuprinde 13 filme de lungmetraj pentru copii și familie, atât filme bine primite de public la edițiile festivalului din 2020 și 2021 dar și lungmetraje românești, 5 calupuri de scurtmetraje și o serie de ateliere de actorie cu Lulu Trăsnea, animație stop-motion cu Augustin Pop și storytelling cu Alina Tofan. Filmele și atelierele vor putea fi urmărite pe întreg teritoriul României, pe site-ul Eventbook.ro, gratuit, în urma înregistrării unui cont pe platforma de streaming, în limita unui număr de vizualizări. 

Filmele românești din programul KINOdiseea online sunt:

 

STRĂJERII (r. Liviu Mărghidan, România, 2018,73 minute, recomandare de vârstă: AG- audiență generală)

 

Sinopsis: Aflați în vacanță, în tabăra Străjerii, copiii trec printr-o mulțime de peripeții: învață orientarea, escaladează munți, construiesc diguri, spun povești de groază la focul de tabără, se îndrăgostesc…

 

CĂLATORIA FANTASTICĂ A MARONEI (r. Anca Damian, Franța, România, 2019, 92 minute, recomandare de vârstă: AG- audiență generală)

 

Sinopsis: “Călătoria fantastică a Maronei” este un basm modern despre dragoste necondiționată și sacrificiu. Micuța cățelușă, cu nasul în formă de inimă, născută în urma unei povești de iubire dintre un dog Argentinian și o metisă atrăgătoare, lasă urme profunde în viețile stăpânilor care, rând pe rând, o primesc în familiile lor.

 

MERCY STREET (r. Alex Bordeanu, România, 2016, 74 minute, recomandare de vârstă: AG- audiență generală)

 

Sinopsis: „Mercy Street” este povestea unui băiat de 10 ani, Lorenz, care descoperă un pasaj secret spre o lume secretă sub lumea noastră , care îl va duce într-o mare aventură cu scopul de a salva muzica lumii.

 

USTUROI (r. Radu Alexandrescu, România, 2015, 90 minute, recomandare de vârstă: AG- audiență generală)

 

Sinopsis: Ieremia Ceapă, un băiat rrom dintr-un sat pierdut al Transilvaniei, România, se plânge celui mai bun prieten, Nicușor, de sărăcia pe care o îndură familia sa și de faptul că fratele său vrea să se căsătorească cu fiica bogatului Usturoi, dar nu are bani pentru asta. Cei doi fug de la școală către marele oraș pentru a deveni actori și a-și creea un trai mai bun. Drumul lor este presărat cu aventuri, de la situații periculoase cu oameni dificili, la o posibilă întâlnire cu Poliția atunci când încearcă să meargă fără bilet cu trenul, dar în final ajung teferi la Cluj. Din păcate planul lor de a deveni actori se năruie și cei doi sunt trimiși acasă cu mașina Poliției. Pe drum află un secret ce va salva ziua și va facilita căsătoria fratelui lui Ieremia cu frumoasa fată a lui Usturoi.

 

ACASĂ (r. Radu Ciorniciuc, România, 2020, 86 minute, recomandare de vârstă: AG- audiență generală)

 

Sinopsis: Delta Văcărești, până când locul a căpătat statutul de zonă protejată - Parcul Natural Văcărești - primul parc natural urban din România. Timp de patru ani, regizorul Radu Ciorniciuc a urmărit marea aventură prin care a trecut familia Enache: de la o viață în completă armonie cu natura, la traiul plin de provocări din marea junglă urbană a capitalei. Pe măsură ce membrii familiei fac eforturi să se conformeze regulilor civilizației moderne, încercând să păstreze în același timp legătura cu natura și armonia dintre ei, apar întrebări legate de locul lor în lume și felul în care poate arăta viitorul pentru fiecare. Radu Ciorniciuc urmărește cu empatie povestea unei familii care luptă pentru acceptare și propria definiție a libertății.

 

          Vor mai putea fi vizionate și CALAMITY – COPILĂRIA MARTHEI JANE CANNARY, marele câștigător al competiției KINOdiseea din 2021, o co-producție francezo-daneză, semnată de Rémi Chayé, laureată a premiului pentru Cea mai bună animație la European Film Awards 2020 și câștigătoare a numeroase premii în festivalurile de film pentru publicul tânăr din întreaga lume, filmul căruia i s-a decernat mențiunea juriului, MARTIN ȘI PĂDUREA MAGICĂ, (r. Petr Oukropec, Cehia, Slovacia, Germania, 2021, 80 minute, + 8ani ) dar și filmele BUSTER'S WORLD/ LUMEA LUI BUSTER (r. Martin Miehe-Renard, Danemarca, 2021, 85 minute, + 10 ani ), BIRTA (r. Bragi Thor Hinriksson, Islanda, 2021, 85 minute, +9 ani), BINTI (r. Frederike Migom, Belgia, 2019, 90 minute, +9 ani), JACKIE ȘI OOPJEN (r. Annamaria van de Mond, Olanda, 2020, 90 minute, +7 ani ), FAUNUTLAND ȘI MAGIA PIERDUTĂ (r. Marcus Ovnell,  Suedia, 2020, 82 minute, +8 ani) și TRIPLE TROUBLE (r. Marta Karwowska, Polonia, 2020, 86 minute, +8 ani ).

 

          Pe durata KINOdiseea – ediția online, cei mici vor putea participa la atelierele: Storytelling - Improvizație și distracție! (trainer - Alina Tofan, 23 octombrie, ora 10:30, recomandare de vârstă: 6 - 10 ani, număr maxim de participanți: 15), Storytelling - Harta Emoțiilor (trainer - Alina Tofan, 24 octombrie, ora 10:30, recomandare de vârstă: 7 - 10 ani, număr maxim de participanți: 15), Actorie (trainer –– Lulu Trăsnea, 30, 31 octombrie, ora 10:30, recomandare de vârstă: 09 - 12 ani, număr maxim de participanți: 10), Animație stop-motion (trainer Augustin Pop, 30, 31 octombrie, ora 10:30, recomandare de vârstă: 10 - 14 ani, număr maxim de participanți: 10)

 

×