x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Bateria telefonului, încărcată în numai 30 de secunde! Un rezultat al cercetării maladiei Alzheimer

Bateria telefonului, încărcată în numai 30 de secunde! Un rezultat al cercetării maladiei Alzheimer

08 Apr 2014   •   23:04
Bateria telefonului, încărcată în numai 30 de secunde! Un rezultat al cercetării maladiei Alzheimer

Care utilizator de smartphone nu a trăit starea de panică instalată atunci când în momentul în care te pregăteşti să închizi uşa în urma ta realizezi că bateria telefonului e pe cale să se descarce...

Şi totuşi, o companie israeliană - StoreDot, e gata să sară în ajutorul celor care sunt disperaţi de faptul că nu vor putea posta selfie-uri pe Facebook sau vor rata ceva sesiuni de Candy Crush pentru că au uitat să încarce bateria telefonului.

La începutul săptămânii, Storedot a prezentat la Tel Aviv prototipul unui nou sistem de acumulatori care poate fi încărcat, chiar de la 0%, în numai jumătate de minut.
Acumulatorul este de tip bio-organic, materialele organice din compoziţia sa fiind uşor de găsit în natură, fapt ce conduce la preţuri de producţie nu foarte ridicate.
Deşi se încarcă în numai 30 de secunde, acest nou tip de baterie va avea un ritm de descărcare similar celui oferit de acumulatorii clasici Litiu-Ion.

Cei deja entuziasmaţi vor trebui să se tempereze, compania a anunţat că dezvoltarea proiectului va mai dura şi că se estimează ca producţia de serie să înceapă în 2016.

Până atunci StoreDot va trebui să rezolve mai multe probleme ale sistemului. În primul rând adaptabilitatea la piaţa telefoanelor mobile, sistemul electric al acestora având nevoie de o reproiectare pentru a face faţă curentului de intensitate mai mare din timpul încărcării. Apoi ar mai fi vorba de reducerea dimensiunilor şi a preţului încărcătorului special, estimat în acest moment cel estimat fiind undeva pe la dublul celui necesar acumulatorilor clasici.


Tehnologia a fost dezvoltată în urma unor cercetări medicale efectuate pentru combaterea maladiei Alzheimer, cu prioritatea a studiului mecanismului de formare a peptidelor (aminoacizi), componentele esenţiale în funcţionarea noului tip de acumulator bio-organic.

Prin controlul procesului de formare a moleculelor de peptide se poate ajunge la crearea unor nano-cristale, stabile, robuste şi sferice, cu dimensiunea de 2,1 nanometri, care pot fi utilizate cu succes în tehnologia semiconductoarelor, a acumulatorilor şi a ecranelor digitale.




×