x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Udrea nu se implică în campania "Toaleta"

Udrea nu se implică în campania "Toaleta"

21 Aug 2009   •   00:00

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) reclamă lipsa de implicare a autorităţilor centrale, printre care şi Ministerul Turismului, precum şi a autorităţilor locale în cazul campaniei "Toaleta", care urmăreşte să identifice zonele turistice deficitare la acest capitol.



Potrivit ANAT, o problemă importantă pentru imaginea României o constituie absenţa toaletelor din zonele turistice, în contextul în care în acest an se încearcă dezvoltarea turismului prin campanii de promovare sau legi precum cea a tichetelor de vacanţă.

Asociaţia a transmis în luna iunie o adresă cu soluţiile propuse către consiliile judeţene pe raza cărora se află zone deficitare în toalete publice, precum şi către Ministerul Turismului şi cel al Mediului. Lista a fost întocmită în baza răspunsurilor primite de la membrii ANAT şi de la autorităţile locale din Constanţa, Tulcea, Galaţi, Buzău, Alba, Covasna, Bihor, Harghita, Cluj, Vrancea şi Mureş.

"De la Ministerul Turismului nu s-a primit până în prezent niciun răspuns. Ne surprinde dezinteresul faţă de o problemă de infrastructură atât de uşor de rezolvat - amplasarea de toalete pentru turişti -, mai ales în condiţiile în care se derulează campanii de milioane de euro pe televiziuni externe. Este un paradox: Dacă nu ne interesează rezolvarea problemelor de infrastructură, pornind de la subiectul «minor» al amplasării de toalete pentru turişti, de ce ne luptăm pentru promovare externă cu atât interes?", se spune într-un comunicat al ANAT.

Printre soluţiile propuse de ANAT se numără amplasarea de grupuri sanitare în perimetrul obiectivelor turistice unde infrastructura permite accesul uşor la toalete, iniţierea unor programe naţionale pentru suportarea parţială a costurilor în vederea dotării zonelor turistice cu toalete sau organizarea de campanii naţionale pentru informarea turiştilor despre posibilităţile de utilizare a toaletelor.
Potrivit ANAT, până în prezent doar autorităţile locale de pe litoral şi din Delta Dunării au reacţionat pozitiv, arătându-şi disponibilitatea de a amplasa toalete publice în diferite zone turistice.

Preşedintele ANAT, Corina Martin, declara în luna mai că România are nevoie de câteva mii de toalete publice amplasate pe traseele turistice, iar una dintre zonele deficitare din acest punct de vedere este Bucureştiul, unde turiştii întâmpină mari probleme în a găsi o toaletă.
Mediafax

×
Subiecte în articol: special