x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Corigenţi la organizare

Corigenţi la organizare

13 Mai 2010   •   00:00
Corigenţi la organizare

Finala Ligii Campionilor, dintre Oltchim şi Vi­borg, suscită un interes enorm în rândul iubitorilor handbalului, care aşteaptă de 33 de ani ca o echipă românească să-şi înscrie numele pe tabloul câştigătoarelor celei mai importante competiţii la nivel de cluburi.

Din păcate, ceea ce ar fi trebuit să fie o sărbătoare a sportului are toate şansele să se transforme într-o bătaie de joc, vina apar­ţinând şefilor Oltchimului, care au picat examenul la organizare, ei văzând în această calificare în ultimul act al competiţiei doar materiali­zarea unei afaceri. Iar cei care au cel mai mult de suferit sunt suporterii fideli, care nu vor putea să-şi încurajeze echipa fa­vo­rită din tribună, aşa cum ar fi fost normal, ci doar din faţa televizorului.

Iniţial, conducătorii Oltchimului au anunţat că pentru returul finalei, programat sâmbătă, la Sala Polivalentă din Bucureşti, prioritate la achi­­ziţionarea biletelor vor avea spectatorii din Râmnicu Vâlcea, şi în primul rând abonaţii. Nu au fost uitaţi nici fa­nii din Capitală, cărora li s-au promis cel puţin 1.000 de bilete.

În reali­tate, lucrurile au stat cu totul altfel. La vân­za­re au fost scoase doar câteva sute de tichete, care s-au dat ime­diat, restul evaporându-se inex­plicabil. Potrivit Gazetei Sporturilor, numai parlamentarii şi guvernanţii au cerut 400 de bilete, iar din cele 5.200 de tichete tipărite, 800 au ajuns la abo­naţi, 800 la jucătoare şi la staff-ul teh­nic, 1.500 la sponsori, 180 la EHF, 150 la fostul MTS şi 86 la COSR.

În bună tradiţie ro­mâ­nească, clubul Oltchim vine cu un comuni­cat în care dă vina pe presă pentru situaţia cre­ată, "pentru că nu este familiari­zată cu proble­mele inerente determinate de manifestări spor­tive de o asemenea amploare", dar uită să ex­plice unde au ajuns cele 1.700 de bi­lete. De altfel, sunt semne că, în urma re­zultatului din tur, 28-21 pentru Vi­­borg, mulţi dintre cei care şi-au manifestat dorinţa de a veni la meci şi-au anun­ţat retragerea de pe liste, exis­tând riscul ca sala să nu se umple!

Referitor la mass-media, trebuie spus că doar o parte dintre cererile de acreditare pentru meciul de la Bucureşti au fost onorate. "Am avut peste o sută de cereri, iar acreditările au fost făcute de EHF. Asta e situaţia, nu sunt locuri destule la masa presei", a încercat să se spele pe mâini vicepreşedintele Andrei Luca.

Ceea ce ar fi trebuit să ştie oficialul vâlcean este că la alte competiţii majore, inclusiv la turneele finale de fotbal, ziariştilor care nu încap la masă li se rezervă locuri în tribună. Şi acolo e vorba de su­te de ziarişti, nu de zeci, cum ar fi cazul la acest meci! Oltchim nu a sprijinit în nici un fel presa română, ascunzându-se în spatele EHF, prefe­rând, eventual, să mai satisfacă un actual sau un viitor sponsor sau să se mai bucure la alţi 200 de RON încasaţi.

×
Subiecte în articol: sport