Mai mulţi tineri care au participat la protestele din 7 aprilie de la Chişinău şi care ulterior au fost arestaţi şi supuşi unui tratament degradant în comisariatele de poliţie refuză să depună mărturii despre torturile la care au fost supuşi de poliţişti, relatează Jurnal de Chişinău, citat de Agerpres.
Aceştia au fost obligaţi la eliberarea din arest să semneze nişte acte prin care se obligă să nu comunice cu presa, să nu depună mărturii despre cele întâmplate în comisariate. Puşi în libertate, tinerilor le este frică să vorbească. Vadim Ungureanu, unul din tinerii arestaţi, a fost ameninţat cu moartea de poliţie în cazul în care va face declaraţii pentru presă.
Consilierul primarului Dorin Chirtoacă, Alexandru Fleaş, a declarat pentru Jurnal de Chişinău că recent trei părinţi s-au adresat la Primărie pentru a li se acorda asistenţă juridică copiilor lor bătuţi de forţele de ordine. Însă, după câteva zile, în urma discuţiilor purtate cu copiii lor, aceştia au refuzat asistenţa juridică, motivând că le este frică şi că vor să uite cele întâmplate.
"Primăria Chişinău a susţinut moral mai mulţi tineri care au avut de suferit în urma protestelor din 7 aprilie, acordându-le asistenţă juridică gratuită, pentru ca ei să depăşească frica şi să-şi cunoască drepturile lor de cetăţeni care le-au fost încălcate", a afirmat consilierul Alexandru Fleaş. În urma investigării cazurilor persoanelor arestate după 7 aprilie, Primăria Chişinău deţine în prezent înregistrări audio, video, fotografii cu persoanele care au fost supuse unor tratamente inumane şi pe care urmează să le prezinte Parlamentului European.
Potrivit unui raport al Primăriei, până în prezent au fost înregistrate 41 de persoane maltratate, 3 cazuri de deces şi 2 persoane dispărute, ca urmare a protestelor antocomuniste din 7 aprilie.
Citește pe Antena3.ro