x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, plănuiește să doneze cea mai mare parte din averea sa de 124 de miliarde dolari

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, plănuiește să doneze cea mai mare parte din averea sa de 124 de miliarde dolari

14 Noi 2022   •   15:01
Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, plănuiește să doneze cea mai mare parte din averea sa de 124 de miliarde dolari
Sursa foto: Hepta

Jeff Bezos plănuiește să doneze cea mai mare parte a averii sale de 124 de miliarde de dolari, a declarat el pentru CNN.

Fondatorul Amazon, în vârstă de 58 de ani, este al doilea cel mai bogat om din lume după Elon Musk, șeful Tesla și noul proprietar al Twitter, potrivit Forbes.

Este pentru prima dată când vorbește despre cum plănuiește să renunțe la o mare parte din averea sa.

Bezos a fost criticat în trecut pentru că nu a semnat Giving Pledge, o campanie fondată de Warren Buffett și Bill Gates pentru a-i încuraja pe megabogații să contribuie cu cea mai mare parte a bogăției lor în scopuri caritabile.

Întrebat direct de CNN dacă plănuia să-și doneze cea mai mare parte din avere, Bezos a spus: „Da, da”.

 

 

Fondatorul Amazon a declarat postului american că el și prietena lui, jurnalista devenită filantropă Lauren Sanchez, „își construiesc capacitatea de a putea oferi acești bani”. 

El a spus că banii vor merge către cauze care lucrează pentru a combate schimbările climatice și pentru a sprijini oamenii care pot unifica umanitatea.

Bezos a alocat 10 miliarde de dolari pe parcursul a 10 ani către Bezos Earth Fund, unde Sanchez este co-președinte. Printre prioritățile sale se numără reducerea amprentei de carbon și protejarea biodiversității.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

Dolly Parton a primit premiul Bezos de 100 de milioane de dolari

Dolly Parton, legenda muzicii country, a primit premiul pentru curaj şi civilitate în valoare de 100 milioane de dolari din partea miliardarului Jeff Bezos și a partenerei sale Lauren Sanchez, a anunțat CNN. Premiul a fost oferit persoanelor care „găsesc soluții cu curaj”.

 „Jeff și cu mine suntem atât de mândri să împărtășim faptul că avem un nou câștigător al Premiului Bezos pentru Curaj și Civilitate – o femeie care dăruiește cu inima și conduce cu dragoste și compasiune în fiecare aspect al muncii sale”, a transmis Lauren Sanchez, pe Instagram, înainte de a acorda premiul legendei muzicii country, Dolly Parton.

×