x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

de Sînziana Stancu    |    05 Mar 2009   •   00:00

5 martie 2009



FURT PENTRU O NUNTĂ DE VIS
Un viitor ginere a reuşit să fure 300.000 de euro, pentru a-i oferi viitoarei sale soţii nunta de vis pe care şi-o dorea. Ahmed Boyer, de 36 de ani, a fost prins de poliţiştii vienezi la ultima încercare de a-şi completa suma necesară unei ceremonii nupţiale cu lux şi fast. Bărbatul dăduse lovitura la mai multe bănci, de unde furase 300.000 de euro, însă avea nevoie de mai mult, pentru că viitoarea lui soţie voia să invite la nuntă peste 500 de persoane, nu voia să se îmbrace decât într-o rochie de mireasă Coco Chanel şi, în plus, avea nevoie şi de o maşină de lux, nou-nouţă, cu care să fie dusă la altar, după care ar fi urmat o lună de miere în Caraibe. “Nunta m-ar fi costat atât de mult şi mi-am dat seama că nu am cum să fac rost de toţi banii”, s-a confesat Ahmed în faţa judecătorilor. Apoi le-a povestit că banii din primul furt i-a cheltuit într-o zi, aşa că “a fost nevoit să fure în continuare”. Pentru faptele sale, el riscă acum pedeapsa cu închisoarea.

BORDEL PENTRU BROAŞTE
Scoţienii au înfiinţat primul bordel pentru batracienii care au dificultăţi în a-şi găsi un partener sexual. Bordelul a fost iniţiativa unei asociaţii de voluntari, Action Earth, un grup ecologist care urmăreşte să promoveze şi să încurajeze biodifersitatea în Marea Britanie. Ei s-au gândit în primul rând la batracieni, deoarece acestea sunt speciile cele mai vulnerabile în faţa animalelor de pradă, când sunt în perioada de împerechere. Ecologiştii le-au amenajat broaştelor un “sanctuar al dragostei”, într-o grădină din Edimbourg, unde deja este... coadă.  

MASTERAT ÎN BEATLES
O universitate din Liverpool a lansat un “Master of Arts”, un curs cu specializare în istoria celebrei şi revoluţionarei formaţii de muzică pop The Beatles. Cursul organizat de Liverpool Hope University constă în patru module a câte 12 săptămâni fiecare şi o disertaţie şi se numeşte “The Beatles Popular Music and Society”. “S-au scris peste 8.000 de cărţi despre Beatles, dar niciodată un studiu academic despre ei, iar noi tocmai asta vrem să facem”, a explicat profesorul Mike Brocken, specialist în muzică populară. Aici, în Liverpool, “este şi timpul şi locul potrivit pentru studii despre Beatles”, a adăugat el.

×
Subiecte în articol: externe