Un francez de 19 ani, care a adormit profund pe calea ferată, a scăpat teafăr şi nevătămat după ce un tren de mare viteză (TGV) a trecut pe deasupra sa. "Miracolul" supravieţuirii s-a produs duminică seară, în apropiere de localitatea Vannes, transmite AFP. Conductorul trenului l-a văzut pe bărbat întins pe şine, dar nu a putut frâna la timp şi a parcurs încă 800 de metri. Mecanicul a coborât apoi din tren şi a văzut că tânărul era nevătămat, dar nu a reuşit să-l trezească. El a fost transportat la spital, unde nu se trezise încă, fiind în stare avansată de ebrietate. Asupra lui s-a găsit un bilet la un festival de muzică ce se terminase duminică dimineaţă.
ÎMPOTRIVA TRATATULUI
Omul de afaceri irlandez Declan Ganley, ajuns faimos după ce a condus cu succes în 2008 campania împotriva Tratatului de la Lisabona, revine pentru respingerea celui de-al doilea referendum, scrie EUObserver. El a anunţat că reia campania împotriva Tratatului, dar la scară mult mai redusă, având în vedere garanţiile oferite de UE Irlandei în privinţa deplinei sale suveranităţi în chestiuni ce ţin de impozitare, avorturi şi neutralitate militară. Totuşi, Ganley nu renunţă definitiv la contestarea Tratatului, spunând că europenii au recurs la aceste promisiuni faţă de Irlanda, nişte "minciuni" spuse "în disperare de cauză".
CU MĂŢA-N SAC
Florence Hartmann, fosta purtătoare de cuvânt a procurorului Tribunalului Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie, a fost condamnată, la Haga, la o amendă de 7.000 de euro, pentru că a divulgat informaţii confidenţiale. Hartmann a fost cercetată după ce a publicat în cartea sa, "Pace şi pedeapsă", conţinutul a două decizii confidenţiale ale TPI. Acestea ar fi permis, în opinia sa, să dovedească implicarea Serbiei în genocidul din Srebreniţa (din estul Bosniei), ce a provocat moartea a aproape 8.000 de musulmani în 1995. Acuzarea ceruse o amendă cuprinsă între 7.000 şi 15.000 de euro. Fost corespondent al cotidianului Le Monde în Balcani, Florence Hartmann a fost purtătoarea de cuvânt a procuroului TPI, Carla Del Ponte, în perioada 2000-2006.
RUSIA PE UCRAINA
Rusia e hotărâtă să-şi recapete influenţa în Ucraina, la cinci ani după ce Kievul a sfidat Moscova şi s-a orientat către SUA şi Europa, printr-o revoluţie paşnică - "Revoluţia Portocalie". Preşedintele prooccidental, Victor Iuşcenko, adus atunci la putere prin această revoluţie, e cotat acum, înaintea noilor alegeri, cu mai puţin de 10% din intenţiile de vot, în timp ce rivalul său prorus se clasează pe primul loc, urmat de un alt candidat simpatizat la rândul său de Kremlin. Acum câteva săptămâni, Kremlinul şi-a intensificat atacurile asupra Ucrainei, acuzând-o că a trimis trupe anul trecut în Georgia pentru a ucide militari ruşi şi că perturbă activităţile flotei ruse în portul ucrainean Sevastopol. Mai mult, preşedintele rus, Dmitri Medvedev, i-a transmis lui Iuşcenko o scrisoare ce suna a declaraţie de război. El îi reproşa lui Iuşcenko politicile "antiruse" şi promovarea unei istorii potrivit căreia Uniunea Sovietică a comis genocid împotriva ucrainenilor în anii '30.
Citește pe Antena3.ro