x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un fost colonel rus critică la televiziunea de stat invazia țării în Ucraina: „Situația pentru noi se va înrăutăți"

Un fost colonel rus critică la televiziunea de stat invazia țării în Ucraina: „Situația pentru noi se va înrăutăți"

18 Mai 2022   •   07:50
Un fost colonel rus critică la televiziunea de stat invazia țării în Ucraina: „Situația pentru noi se va înrăutăți"
Sursa foto: captura video

Într-o critică publică rară la adresa conducerii operațiunilor militare ale Rusiei în Ucraina, un fost ofițer rus de rang înalt a avertizat la televiziunea de stat că situația se va înrăutăți, relatează CNN.

"Să nu bem "tranchilizante informaționale", pentru că uneori apar informații despre o oarecare prăbușire morală sau psihologică a forțelor armate ucrainene, ca și cum s-ar apropia de o criză de moral sau de o fractură", a declarat colonelul în retragere Mihail Khodarenok în ediția de luni a emisiunii "60 de minute" de la Rossiya One. "Nimic din toate acestea nu este real".

În ciuda împotrivirii prezentatorului emisiunii, Khodarenok a declarat că Ucraina ar putea înarma 1 milion de persoane.

"Având în vedere că ajutorul european va intra pe deplin în vigoare și că 1 milion de soldați ucraineni înarmați se pot alătura luptei, trebuie să vedem această realitate și trebuie să luăm în considerare acest lucru în calculele noastre operaționale și strategice. Situația pentru noi se va înrăutăți", a spus el.

Khodarenok, un comentator obișnuit în presa rusă, a comentat, de asemenea, izolarea mai largă a Rusiei.

"Să privim această situație în ansamblu din poziția noastră strategică generală", a spus el. "Haideți să nu fluturăm rachete în direcția Finlandei - acest lucru pare ridicol. Cea mai mare problemă cu situația noastră militară și politică este că ne aflăm într-o izolare geopolitică totală. Și întreaga lume este împotriva noastră - chiar dacă nu vrem să recunoaștem acest lucru."

Khodarenok a avertizat, înainte de începerea invaziei, că războiul din Ucraina va fi mai dificil decât anticipau mulți.

Într-un articol din februarie, el spunea: "gradul de ură (care, după cum știți, este cel mai eficient combustibil pentru lupta armată) din republica vecină față de Moscova este sincer subestimat. Nimeni nu va întâmpina armata rusă cu pâine, sare și flori în Ucraina".

Afirmațiile experților potrivit cărora forțele ruse vor învinge Ucraina într-o perioadă scurtă de timp "nu au niciun temei serios", spusese el.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Ucraina