x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Afla cat de multe stii cu Ghidul de cultura generala de la FINANCIARUL!

Afla cat de multe stii cu Ghidul de cultura generala de la FINANCIARUL!

05 Mar 2009   •   00:00

FINANCIARUL si Editura LITERA va lanseaza vineri, 6 martie, o provocare tentanta – aceea de a va testa cunostintele de cultura generala contra celui mai redutabil adversar: ENCYCLOPÆDIA BRITANNICA. "Ghidul de cultura generala – intrebari si raspunsuri” este o carte fascinanta, care va deschide drumul spre minunata lume a cunoasterii.



Propunerea editorilor de la ENCYCLOPÆDIA BRITANNICA se adreseaza atat amatorilor de concursuri, cat si tuturor celor care, indiferent de varsta, doresc sa stie mai multe. Asa ca incercati-va puterile si veti vedea cat de multe stiti si cate mai aveti de aflat.

"Cand ai dubii, cauta in Encyclopædia Britannica. Toate cunostintele omenesti (When in doubt, look it up in the Encyclopædia Britannica. The sum of human knowledge)” era sloganul publicitar folosit inca din 1911, atunci cand a fost lansata cea de-a unsprezecea editie a celebrei lucrari. Si atunci, ca si acum, metoda intrebarilor si raspunsurilor este una dintre cele mai atractive si populare metode de dobandire a informatiilor. Volumul oferit de Financiarul include 1000 de întrebari din cele mai diferite domenii: arta, cultura, geografie, istorie, literatura, mitologie, stiinta, sport si laureati ai Premiului Nobel. Raspunsurile sunt sustinute de explicatii concise si bine documentate, care va vor stimula imaginatia si curiozitatea. In plus, rubrica "Stiati ca...” aduce, pe fiecare pagina, informatii inedite.

Daca vreti sa aflati cine a creat statueta care se inmaneaza odata cu premiile Oscar sau care a fost marsul revolutionarilor romani de la 1848,  cititi capitolul de Arta, cultura si mitologie.
Verificati daca Geografia este punctul dvs. forte: Stiti care este statiunea turistica din Romania atestata documentar inca din anul 153?
Intrebarile din capitolul dedicat Istoriei va vor purta de-a lungul timpului, oprindu-se in momente cheie pentru omenire. Cine este intemeietorul Gestapo-ului, temuta forta de represiune a celui de-al Treilea Reich sau ce premier roman, militar de cariera, a fost inlaturat de la putere in cadrul unei lovituri regale de stat, sunt doar cateva dintre ele.
Daca va place sa cititi, atunci capitolul dedicat Literaturii va va reaminti de scriitori celebri si va va oferi informatii inedite despre viata si opera acestora. Veti afla cine este faimosul scriitor englez care a lucrat cu Politia Imperiala Indiana sau ce scriitor roman a fost apropiat al ideologiei Miscarii Legionare, de care ulterior s-a distantat.
Capitolul al cincilea al volumului este dedicat Premiului Nobel si castigatorilor acestuia. Aflati in ce domeniu al fizicii a primit Albert Einstein premiul în 1921 sau cine a primit Premiul Nobel pentru analizele sale inovatoare asupra economiilor si pietelor financiare.
Cine este savantul roman care a facut descoperiri importante in domeniul turboreactoarelor sau ce determina grupa sanguina a unei persoane sunt doar doua dintre intrebarile pe care vi le propune capitolul de Stiinta.
Daca sunteti interesat de Sport si de performantele obtinute in acest domeniu, capitolul sapte va va ajuta sa va puneti la punct cu cele mai importante informatii, de la anul cand a avut loc primul Campionat Mondial de Fotbal pana la numele atletei din Romania, medaliata cu aur la 2 editii ale Jocurilor Olimpice si care a castigat vreme de 10 ani toate concursurile la care a participat.

Encyclopædia Britannica, cea mai veche enciclopedie generala de limba engleza, este o lucrare de referinta si una dintre cele mai credibile surse de informare, pentru toate domeniile, de la "originile universului si pana la evenimentele de astazi si tot ce s-a intamplat intre timp”, dupa cum sustin autorii sai. Prima editie a enciclopediei a aparut  in perioada 1768-1771. Printre savantii care au contribuit de-a lungul timpului la realizarea Encyclopædia Britannica se numara Albert Einstein, Sigmund Freud, Marie Curie, dar si scriitorii Bertrand Russell, T.H. Huxley si George Bernard Shaw. Cea mai noua editie a enciclopediei a fost tiparita in 2005.

Pachetul ziar + carte "Ghidul de cultura generala" costa 12  lei si se distribuie impreuna cu editia din 6 martie a Financiarului.
Dupa best-seller-urile "Putin si noua Rusie”, "Esecul in afaceri. 10 reguli de urmat”, "Ghidul de cultura generala” este o noua lectura captivanta oferita cititorilor sai de Financiarul, cel mai tanar cotidian economic. Alaturi de Almanahul Crizei si Ghidul Marilor Contribuabili, Financiarul a lansat proiecte editoriale distincte si de anvergura: colectia de articole Harvard Business Review, Enciclopediile Marea Istorie Ilustrata a Lumii si Descopera Lumea plus colectia Ghiduri Turistice Vizuale. FINANCIARUL este editat de Media Casa Press, o companie a INTACT MEDIA GROUP.

×
Subiecte în articol: mass-media