Municipalitatea caută o soluţie pentru ca apa caldă să fie plătită diferenţiat, în funcţie de venituri şi de firmele cu sediul în apartamente, având în vedere şi Ordonanţa de Guvern care obligă Primăria să plătească datoriile istorice ale RADET.
"Vrem ca subvenţia pentru apa caldă să fie direcţionată doar către familiile cu venituri reduse, pensionari şi şomeri, iar persoanele cu venituri mari şi cele aproximativ 11.000 de firme cu sediul în apartamente să plătească gigacaloria pentru apa caldă la preţul nesubvenţionat de 300 de lei", a spus Sorin Oprescu.
Potrivit edilului nu este echitabil ca pensionarii să plătească acelaşi tarif ca persoanele cu venituri mai mari sau ca firmele care au sedii în apartamente. "În momentul în care am o întreprindere care nu este productivă decât într-o mică, foarte mică parte, şi vorbesc aici de RADET, îmi apare pe şest, fără să ştie nimeni nimic, o ordonanţă de guvern care mă obligă să plătesc datoriile istorice", a mai spus Oprescu.
Întrebat cum va funcţiona măsura luată de Municipalitate şi dacă populaţia va fi împărţită în funcţie de valoarea veniturilor, Oprescu a spus că încearcă să găsească "orice măsură prin care nu atinge familiile defavorizate". Primarul Capitalei a mai spus că, cel mai probabil, la sfârşitul lunii iunie va prezenta Consiliului General proiectul de hotărâre privind plata gigacaloriei pentru apa caldă în funcţie de veniturile populaţiei. RADET are în acest an un buget de 759 de milioane de lei, faţă de peste 900 de milioane de lei în 2009.