Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a
avizat favorabil, astăzi, în unanimitate, propunerea ministrului
Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti, Cătălin Predoiu, de numire a lui
Daniel Morar în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale
Anticorupţie.
Potrivit legii, avizul CSM este unul consultativ, decizia finală aparţinând preşedintelui Traian Băsescu. Săptămâna trecută, Cătălin Predoiu a anunţat că a decis să îl propună pe Daniel Morar pentru un nou mandat la conducerea DNA.
În vârstă de 42 de ani, Daniel Morar a fost numit, pentru prima dată, la şefia DNA de preşedintele Traian Băsescu, care, în 11 august 2005, a semnat decretul prezidenţial pentru desemnarea acestuia, la propunerea ministrului Justiţiei de atunci Monica Macovei.
Absolvent al Facultăţii de Drept a Universităţii 'Babeş-Bolyai' din Cluj-Napoca, Daniel Marius Morar şi-a început cariera în 1990, ca procuror stagiar la Procuratura din Târgu-Mureş, după care, din 1992 şi până în 1994 a fost procuror la Procuratura din Cluj-Napoca. Din 1994 şi până în 1997, a ocupat funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj. Prima funcţie de conducere deţinută a fost cea de procuror-şef al Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, pe care a exercitat-o de la 1 ianuarie 1999 şi până pe 25 iulie 2002, când şi-a dat demisia, continuând să-şi desfăşoare activitatea ca procuror al instituţiei. Daniel Morar a instrumentat dosare complexe, printre care se numără cele privindu-i pe deputatul Gabriel Bivolaru, prim-vicepreşedintele Băncii 'Dacia Felix', Mircea Hosu, preşedintele Secţiei Penale a Curţii de Apel Cluj, Viorel Burzo, cauza lui Iulian Someşan de la Sigo SA Cluj, care a înşelat peste 1.000 de persoane printr-un joc piramidal tip 'Caritas'
Agerpres
Citește pe Antena3.ro