x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Nica va fi audiat în Comisia de Apărare a Camerei Deputaţilor

Dan Nica va fi audiat în Comisia de Apărare a Camerei Deputaţilor

25 Mar 2009   •   00:00

Comisia de Apărare a Camerei Deputaţilor a decis, astăzi, să-l audieze, săptămâna viitoare, pe ministrul de Interne Dan Nica, în legătură cu intenţiile acestuia de reorganizare a MAI şi cu situaţia de la Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă, al cărei şef a fost reţinut de DNA, scrie Mediafax.

Vicepreşedintele Comisiei de Apărare a Camerei Deputaţilor, liberalul George Scutaru, a declarat pentru că ministrul Administraţiei şi Internelor, vicepremierul Dan Nica, va fi audiat în acestă comisie săptămâna viitoare. Deputatul PDL Eugen Bădălan a cerut, astăzi, în şedinţa Comisiei de Apărare a Camerei, ca ministrul de Interne, Dan Nica, să fie audiat în comisie în legătură cu "scandalul" de la Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) şi cu intenţiile acestuia de reorganizare a MAI. "Nu înţeleg foarte exact care sunt obiectivele acestei reorganizări", declara, pentru Mediafax, Eugen Bădălan. El a arătat că, la fel ca şi în cazul Ministerului Apărării, parlamentarii au aflat din presă despre anumite lucruri din Ministerul de Interne, iar miniştrii nu au venit să informeze comisiile.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, intenţionează să desfiinţeze Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) şi să restructureze "din temelii" Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), potivit unor surse ministeriale. Conform surselor citate, o decizie privind modul de reorganizare a DGA va fi luată în câteva zile. Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, se află la sediul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul MAI, structură al cărei şef, Cornel Şerban, a fost reţinut de procurorii anticorupţie. Şeful DGIPI Cornel Şerban, şeful Diviziei de Operaţiuni din DGA, Petre Pitcovici, omul de afaceri Puiu Popoviciu şi Ioan Alecu, fost rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti au fost reţinuţi de DNA, în noaptea de marţi spre miercuri. Potrivit unui comunicat remis, astăzi, de DNA, Cornel Şerban este acuzat de favorizare a infractorului şi folosirea de informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine de foloase. Ilie Cornel Şerban a fost numit la conducerea Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) în 15 martie, decizia de numire a acestuia fiind semnată de premierul Emil Boc în 16 martie.

×
Subiecte în articol: observator dan