George Dorel Matei, judecătorul care a avut o opinie separată în completul de trei judecători ai Tribunalului Bucureşti care a decis eliberarea provizorie din arest a lui Gigi Becali, consideră că opinia colegilor săi este eronată. Magistratul susţine că decizia acestora contravine practicii constante a instanţei supreme.
În motivărea deciziei prin care Gigi Becali a fost eliberat sub control judiciar, George Dorel Matei afirmă că hotărârea "reprezintă un element surprinzător şi care ridică problema lipsei de predictibilitate a dreptului aplicabil, creând o stare de inferioritate pentru persoanele cărora le-au fost respinse cererile de liberare sub control judiciar ţinându-se seama de practica constantă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Este adevărat că judecătorii sunt independenţi, numai că aceştia trebuie să se supună legii, independenţa nefiind absolută. Supunerea în faţa legii înseamnă, în opinia mea, şi supunerea în faţa practicii constante a instanţei supreme".
Ceilalţi doi judecători sunt de părere, arată Agerpres, că ideea potrivit căreia pericolul social există nu poate fi acceptată, deoarece "ar însemna ca o astfel de persoană să fie în mod automat arestată preventiv şi apoi menţinută în arest până la pronunţarea unei hotărâri de condamnare fără posibilitatea liberării în cursul cercetării penale şi a celei judecătoreşti, aspect care ar face inutilă existenţa instituţiei liberării provizorii".
Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, pe 17 aprilie, ca omul de afaceri Gigi Becali să fie eliberat din arest sub control judiciar. Instanţa a admis recursul formulat de avocaţii lui Becali şi a casat decizia Judecătoriei Sectorului 1, care respinsese cererea de eliberare. Tribunalul Bucureşti i-a impus lui Becali mai multe interdicţii: să nu părăsească localitatea de domiciliu, să nu ia legătura într-un fel sau altul cu celelalte părţi din dosar, să se prezinte la organele judiciare ori de câte ori va fi convocat.
Citește pe Antena3.ro