EXCLUSIV
Jurnalul National va prezinta, de luni, un document de exceptie. Un interviu-serial in premiera mondiala, in care generalul Ion Mihai Pacepa, fostul sef al spionajului romanesc, vorbeste despre el, omul din spatele legendei.
Pacepa - confesiuni in exclusivitate
Jurnalul National va prezinta un document de exceptie. Un interviu in premiera mondiala. Generalul Ion Mihai Pacepa, fostul sef al spionajului romanesc, cel mai inalt demnitar al fostului bloc sovietic care a primit azil politic si protectie in Statele Unite ale Americii, a acceptat sa vorbeasca despre el. Omul din spatele legendei.
MARINA CONSTANTINOIU
|
PREMIERA. Generalul Pacepa vorbeste, pentru prima oara in 27 de ani, de cand a parasit Romania, despre viata lui |
Nu ratati interviul realizat de Jurnalul National cu omul care a avut la activ doua condamnari la moarte oficiale si doua neoficiale! Incepand de luni, cititi confesiunile lui Pacepa despre viata, familie, racolarea in Securitate, spionaj, tradare si criptocomunism. Un interviu-serial, ilustrat cu fotografii-document, din care va prezentam, in avanpremiera, cateva teme:
Insinuarea ca as fi evreu a fost menita sa dea securistilor baza ideologica pentru a-l determina pe teroristul Ilici Ramirez Sanchez, zis "Carlos Sacalul", sa ma asasineze pe teritoriul Statelor Unite.
Asa cum se intampla des cu tinerii crescuti in familii instarite, am vrut sa demonstrez ca am personalitate diferita si ca viata mea este independenta de cea a parintilor.
In 1951 am facut parte din primul grup de ingineri si economisti romani formati sub regimul comunist care au fost incadrati in Securitate.
Bineinteles ca am facut politie politica. Toti securistii, de la mic la mare, au facut politie politica. Cei care spun altfel mint. Cu nerusinare.
Privind activitatea de atunci cu ochii mei de azi, o consider reprobabila. Apartenenta mea din trecut la casta decazuta si corupta a "nomenclaturii" este astazi pentru mine un alt motiv de jena morala.
Denumirea de cod a actiunii pentru asasinarea mea in SUA a fost "Operatia 363". Ea a fost propusa de CIE prin raportul No. 0012578 din 21.10.1980 si aprobata de seful Departamentului Securitatii Statului, Tudor Postelnicu.
"Orizonturi Rosii" nu e o carte despre mine, ci despre tirania comunista exemplificata prin Ceausescu.
La 28 iulie 1978, cand am ajuns in Statele Unite ca un om liber, am adus cu mine doar hainele cu care am fost imbracat, o fotografie a fetei mele, o adanca intelegere a comunismului si o arzatoare dorinta de a spune intregii lumi ce se petrece la varful piramidei din Romania lui Ceausescu. Mi-au trebuit insa ani inainte de a putea analiza acea lume cu impartialitate...
Activitatea mea din cei 27 de ani de cand Guvernul SUA mi-a acordat azil politic nu a fost indreptata nici un moment impotriva Romaniei.