x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

de Jurnalul National    |    14 Dec 2007   •   00:00
LACUL CIUPERCA, ECOLOGIZAT. Lucrările de ecologizare a Lacului Ciuperca din municipiul Tulcea au fost inaugurate miercuri, aceasta fiind una dintre cele mai importante investiţii ale Primăriei. Lucrările, care sunt executate de societatea Deltacons SA, sunt finanţate de Agenţia Fondului de Mediu cu şapte milioane de lei, Primăria municipiului alocănd, de asemenea, aproximativ şase milioane de lei. "Sperăm să facem din acest luciu de apă o adevărată atracţie turistică, in contrapartidă cu litoralul, vizitatorii putănd avea parte aici de servicii de agrement, sperăm noi, de nivel european", a declarat primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea. Lucrările de ecologizare a Lacului Ciuperca presupun, in principal, decolmatarea, realizarea unei suprafeţe de uscat pe care se vor amplasa unităţi comerciale, plantarea unor perdele de protecţie pe malul lacului, refacerea instalaţiei de iluminat din zonă.


INVESTIŢII LA CRIŞUL REPEDE. Secretarul de stat in Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile Lucia Ana Varga (foto) a dispus analizarea oportunităţii de a fi continuată investiţia de amenajare a răului Crişul Repede, pe tronsonul din zona centrală a municipiului Oradea, precum şi găsirea soluţiei care afectează cel mai puţin mediul. Varga a cerut Administraţiei Naţionale "Apele Romăne" să numească, in termen de o lună, o comisie care să analizeze necesitatea acestei investiţii şi să propună o soluţie cu impact minim asupra mediului. "Crişul Repede este un simbol pentru Oradea şi trebuie să ne implicăm in găsirea celei mai bune soluţii atăt pentru protejarea oamenilor, căt şi a biodiversităţii", a subliniat Lucia Varga. Comisia desemnată pentru această analiză va avea in componenţă specialişti ai ANAR, reprezentanţi ai ONG-urilor, specialişti de la institutele de proiectare şi de invăţămănt-cercetare, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi specialişti ai MMDD.


PROTOCOL IN MEDIUL UNIVERSITAR. Specialiştii Agenţiei de Protecţie a Mediului Oradea vor susţine conferinţe şi seminarii la Universitatea Oradea. Inţelegerea dintre cele două instituţii are ca scop promovarea principiilor şi a politicii europene de dezvoltare durabilă in răndul studenţilor de la Ştiinţe Economice, Protecţia Mediului şi Istorie-Geografie, care vor beneficia de căte două conferinţe pe semestru. "Prin semnarea protocolului, nu facem decăt să oficializăm o stare de fapt. Mulţi dintre studenţii noştri fac stagiile de practică in cadrul APM Bihor", a precizat marţi rectorul Universităţii Oradea, Cornel Antal.

×
Subiecte în articol: verde!