x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A murit fostul ministru al Apărării şi Afacerilor Interne Mircea Duşa. Avea doar 67 de ani

A murit fostul ministru al Apărării şi Afacerilor Interne Mircea Duşa. Avea doar 67 de ani

de Andreea Tiron    |    19 Dec 2022   •   09:20
A murit fostul ministru al Apărării şi Afacerilor Interne Mircea Duşa. Avea doar 67 de ani
Sursa foto: Hepta

A murit fostul ministru Mircea Duşa în această dimineaţă. Politicianul suferea de cancer și a decedat acasă, în Mureș.

Potrivit Antena 3 CNN, anunţul a fost făcut de Romeo Focşa, preşedintele PSD Harghita, pe grupul de şefi de filială PSD.

"Cu regret vă anunț ca a murit fostul ministru Mircea Dușa!", a scris Romeo Focşa.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a transmis un mesaj de condoleanțe pe contul de Facebook:

„Am aflat cu mare tristețe vestea dispariției în această dimineață a colegului nostru social-democrat Mircea Dușa. În toate demnitățile publice pe care le-a avut, fie că a fost vorba de ministru al Apărării, de Interne sau pentru Relația cu Parlamentul, prefect sau parlamentar, Mircea Dușa și-a făcut datoria cu onoare și respect pentru interesul public. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Victor Ponta: "Mircea Dusa ! A fost un roman si un barbat adevarat, un prieten loial si un om politic valoros. Sunt mandru ca am fost impreuna in Echipa politica si guvernamentala care a facut multe lucruri bune pentru oameni. Dumnezeu sa il odihneasca"

Radu Tudor: "Dumnezeu sa-l odihneasca ! L-am perceput ca e un om onest si muncitor. M-a sunat acum 3 saptamani din spital, sa-mi spuna despre eforturile facute la aparare pentru consolidarea profilului nostru de stat aliat NATO. Avea o voce stinsa, suferise multe operatii. Mi-am dat seama ca in ciuda optimismului sau era foarte afectat de boala."

Ministerul Apărării Naționale anunță cu regret trecerea la cele veșnice a lui Mircea Dușa, ministru al apărării naționale în perioada 22 decembrie 2012 – 17 noiembrie 2015: "Transmitem, în numele întregului personal al Armatei României sincere condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să îl odihnească în pace!"

Mihai Fifor: "Astazi, Mircea Dusa a decis sa plece intr-o lume mai buna...Am pierdut un prieten, un camarad de nadejde, un partener pe care am fost onorat sa il am alaturi si de la care am invatat enorm. Iti multumesc, Mircea, pentru tot!

Dumnezeu sa te odihneasca in pace, prieten drag!"

Cine a fost Mircea Duşa

Mircea Dușa (n. 1 aprilie 1955, Toplița, jud. Harghita, România) era un politician român, membru al Parlamentului României. 

Din anul 2012 a fost ministru de Interne în primul guvern Ponta.

După data de 21 decembrie 2012, a fost ministrul Spărării naționale în guvernele Ponta 2, 3 și 4. 

Pe 4 noiembrie 2015 prim-ministrul demisionar Victor Ponta a propus ca Dușa să preia conducerea interimară a guvernului. Președintele Klaus Iohannis nu a acceptat însă propunerea lui Ponta și l-a desemnat prim-ministru interimar pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Înainte de Revoluția din 1989 a avut diferite funcții în Partidul Comunist Român și consiliul popular al orașului Toplița: șef serviciu în perioada 1976-1986 și vicepreședinte între 1986 și 1990. 

Din 1990 până în 1996 a fost viceprimar al orașului Toplița, iar din 1996 a devenit membru PDSR și primar al orașului Toplița. Din anul 2001 a fost prefect al județului Harghita, iar în anii 2004 și 2008 a fost ales de deputat de Harghita din partea PSD.

În 10 decembrie 2019 a demisionat din funcția de prefect al județului Mureș.

 

×
Subiecte în articol: mircea dusa murit