x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator PROIECT INTERACTIV/ Monumentele istorice din România

PROIECT INTERACTIV/ Monumentele istorice din România

23 Mar 2009   •   00:00
PROIECT INTERACTIV/ Monumentele istorice din România

Urmând exemplul altor ţări europene, în care societatea civilă este implicată activ în acţiunile de inventariere, conservare şi promovare a patrimoniului naţional, Asociaţia Prietenii Muzeului Naţional de Istorie a României (www.apmnir.ro) propune "un alt fel de acţiune de voluntariat civic".

Este vorba despre proiectul interactiv "Monumentele istorice din Romania" ce conţine aproximativ 19800 de obiective, având la bază lista completă a monumentelor istorice de clasa A şi B, excluzând siturile arheologice, conform listei oficiale din anul 2004, accesibilă pe site-ul Ministerului Culturii şi Cultelor. Până acum s-au introdus fotografii pentru aproximativ 1600 dintre ele. "Invităm pe toţi iubitorii de frumos şi de fotografie care deţin deja imagini ale monumentelor istorice din România sau doresc să fotografieze monumentele de pe stradă, din satul sau oraşul lor, să participe la completarea acestui tablou virtual. Ne-am bucura ca prin efortul comun al tuturor celor care apreciază importanţa cunoaşterii şi valorificării patrimoniului istoric al ţării noastre, acest proiect să poată oferi cât mai curând imagini şi descrieri ale tuturor monumentelor istorice din Romania", ne-a declarat unul dintre reprezentanţii Asociaţiei.

Proiectul este deschis, vizitatorii putând adăuga liber atât imagini, cât şi comentarii de orice natură, fiind astfel primul site de acest gen din Europa. Pentru Bucuresti există şi posibilitatea de a vedea cele mai importante monumente (de clasa A) afişate simultan pe o hartă bazată pe platforma Virtual Earth. Adresa site-ului este www.monumenteromania.ro.

×
Subiecte în articol: observator