x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România și Israel au semnat un memorandum de înțelegere în domeniul securității cibernetice

România și Israel au semnat un memorandum de înțelegere în domeniul securității cibernetice

06 Iun 2019   •   14:31
România și Israel au semnat un memorandum de înțelegere în domeniul securității cibernetice

Ministrul Comunicaţiilor, Alexandru Petrescu, şi şeful Directoratului Naţional pentru Securitate Cibernetică al Statului Israel, Yigal Unna, au semnat joi, la Palatul Victoria, un memorandum de înţelegere privind cooperarea în domeniul securităţii cibernetice.

În cadrul evenimentului, Alexandru Petrescu a menţionat că încheierea acestui memorandum va susţine pe termen nedeterminat eforturile comune ale celor două părţi în domeniul cheie al securităţii cibernetice.

"Ne aflăm astăzi alături în demersul strategic comun de transformare digitală a economiilor şi societăţilor noastre şi de pregătire pentru un viitor pe care ni-l dorim cu toţii într-o deplină securitate cibernetică. Cea de-a treia ediţie a Forumului România - Israel în domeniul securităţii cibernetice, care se desfăşoară zilele acestea în Bucureşti, confirmă şi în acest domeniu relaţia privilegiată pe care o avem cu Statul Israel şi aduce în deplină convergenţă acţiunile noastre de promovare a unui ecosistem digital protejat, în contextul adopţiei rapide de tehnologie la nivel global. Marcăm succesul acestei cooperări cu încheierea astăzi a unui memorandum de înţelegere care va susţine pe termen nedeterminat eforturile comune ale celor două părţi în domeniul cheie al securităţii cibernetice, prin schimb de informaţii şi expertiză privind politici şi bune practici în domeniu, creşterea capacităţii instituţionale prin instruirea resurselor umane, alături de organizarea de grupuri de lucru şi teste operaţionale de securitatea cibernetică", a menţionat ministrul Comunicaţiilor.

El a adăugat că România are în Israel un partener "cu un nivel excepţional de competenţă în acest domeniu".

La rândul său, Yigal Unna a spus că lumea digitală este atât un risc, cât şi o oportunitate.

"Noi vedem lumea digitală atât ca un risc, cât şi ca o oportunitate. Riscul vine din tehnologiile noi care se ivesc în lumea computerelor, în inteligenţa artificială, în tehnologiile care zi cu zi nasc noi ameninţări, dar dacă ne vedem ca şi ţări şi guverne şi ca oameni împreună conlucrând putem să contracarăm aceste riscuri şi ameninţări, atât faţă de societăţile noastre, deci în scopuri sociale, cât şi pentru lumea de afaceri, în avantajul tuturor părţilor. Consider că România şi Israel au atitudinea şi abordările corecte pentru a înţelege, la nivelul decidenţilor de nivel înalt, să procedeze împreună şi să meargă pe direcţia corectă", a afirmat acesta. AGERPRES

×