Persoanele cărora li se suspendă permisul de conducere pot depune plângere la instanţa de judecată din raza lor de domiciliu.
Prin modificarea adoptată ieri de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, plângerea penală împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor se poate depune, în termen de 15 zile de la comunicare, atât la Judecătoria în a cărei rază de competenţă a fot constatată fapta, aşa cum prevede ordonanţa de urgenţă, cât şi la "instanţa de judecată din raza de domiciliu a contravenientului".
Tot ieri, Comisia de apărare a Camerei Deputaţilor a aprobat şi modificarea Statutului poliţistului. Astfel, în cazul în care poliţiştii sunt învinuiţi sau cercetaţi penal sunt obligaţi să informeze în scris acest lucru la unitatea din care fac parte, pentru a se evita pe viitor cazurile gen Preda. Costică Canacheu, preşedintele Comisiei de apărare, a mai spus că o altă modificare a Statutului poliţistului aprobată de comisie se referă la asigurarea asistenţei juridice poliţiştilor care, în timpul exercitării misiunilor lor, cu respectarea prevederilor legale, produc prejudicii persoanelor fizice sau juridice care îi acţionează în judecată. Astfel, dacă se constată că poliţistul respectiv a încălcat legea, atunci aceasta va trebui să-şi plătească singur asistenţa juridică.
Citește pe Antena3.ro