14 septembrie 2009
CLASA DIN CANTON
Aproape 600 de elevi din judeţul Vaslui vor învăţa de astăzi în case particulare, magazine, cămine culturale, cantoane silvice, primării, dispensare medicale şi muzee. Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, s-a ajuns la această situaţie din cauza lipsei resurselor financiare pentru finalizarea lucrărilor începute în ultimii ani. Astfel, în localitatea Vladia, cei 62 de elevi vor studia într-o casă particulară şi un magazin din sat, în timp ce cursurile pentru cei 100 de copii din Fâstâci se vor desfăşura, pentru al doilea an consecutiv, în cantonul silvic şi în fostul dispensar medical. (Mediafax)
FĂRĂ FESTIVISM
Profesorii din Galaţi se vor prezenta astăzi la deschiderea anului şcolar, chiar dacă la festivităţi îşi vor face apariţia şi politicieni. "Am făcut o recomandare către membrii noştri de sindicat ca, în cazul în care apar politicieni la ceremonia de deschidere a noului an şcolar, să-şi ia elevii şi pe părinţii acestora şi să intre în clase", a declarat ieri preşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar din Galaţi. Liderii sindicali i-au avertizat în numeroase rânduri pe politicieni să nu-şi facă apariţia la festivităţile de deschidere a anului şcolar 2009-2010. Cu toate acestea, unii dintre ei au făcut public numele şcolii la care se vor deplasa.
PICHET ÎN MARAMUREŞ
Sindicaliştii din învăţământul maramureşean încep noul an şcolar în stradă, printr-o acţiune de pichetare a Prefecturii Maramureş. Liderii de sindicat de la şcolile din Baia Mare, Baia-Sprie şi localităţile apropiate au decis să picheteze astăzi Prefectura Maramureş, timp de două ore, în intervalul 12:00-14:00. Profesorii au mai stabilit să nu renunţe nici la boicotarea festivităţilor de început de an şcolar, astfel încât în fiecare unitate de învăţământ vor afişa pancarte pe care să scrie: "14 septembrie, început de şcoală fără politicieni". Protestul dascălilor este declanşat în semn de nemulţumire faţă de legea salarizării unitare.
NEAUTORIZATE
Mai mult de un sfert din şcolile şi grădiniţele din judeţul Prahova nu au autorizaţie sanitară de funcţionare, principalul motiv fiind lipsa apei potabile. Prefectul judeţului Prahova, Radu Oprea, a anunţat că din totalul de 879 de unităţi, un număr de 253 de clădiri în care-şi desfăşoară activitatea şcoli şi grădiniţe din Prahova nu au primit autorizaţii sanitare de funcţionare. Oprea a explicat că cele mai multe dintre aceste şcoli se află în mediul rural, iar principalul motiv pentru care nu au primit până acum autorizaţiile sanitare este că respectivele imobile nu sunt racordate la o reţea de apă potabilă. (Mediafax)
Citește pe Antena3.ro