x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tupeu - Sulfina Barbu dezinformeaza

Tupeu - Sulfina Barbu dezinformeaza

20 Apr 2005   •   00:00

Ministrul Mediului a trimis redactiei un drept la replica plin de intoxicari si dezinformari.

  • de ALEXANDRU NASTASE
  • OBSERVATOR
  • Ministerul Mediului dezinformeaza



    NO COMMENT. Ministrul Mediului, Sulfina Barbu, isi contrazice declaratiile
    Ministerul Mediului nu este bine informat nici macar cand este vorba sa formuleze un drept la replica, menit sa edifice asupra unor informatii publicate in presa.

    Dupa ce noul sef de la Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, "guvernatorul-gunoier" Paul Cononov, a semnat un document care a dat liber la pescuit in prohibitie, Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor s-a simtit dator sa "clarifice" lucrurile. Am primit la redactie un "drept la replica", ce se dorea a fi publicat "in aceleasi conditii grafice in care a fost publicat si articolul respectiv", dar care este plin de informatii gresite si explicatii puerile pentru faptele prezentate in articolul din Jurnalul National. Intoxicarile si dezinformarile sunt prezente la tot pasul in textul "dreptului la replica". Astfel, Biroul de presa al ministerului sustine ca, fata de tarile vecine si de Secretariatul Conventiei CITES, Romania si-a asumat obligatii de repopulare si sustinere a Dunarii cu pui de sturioni. "Aceste obligatii sunt reiterate si din punctul de vedere al Institutului National de Cercetare-Dezvoltare "Delta Dunarii" Tulcea, Autoritatea Stiintifica CITES pentru Acipensiforme a Romaniei", se arata in dreptul la replica primit. Aceste fapte sunt nereale, politica INDD fiind in conformitate cu recomandarile CITES, care interzic cu desavarsire capturile in perioada de prohibitie. CITES recomanda doar imbunatatirea conditiilor naturale. Ministerul Mediului mai sustine ca acest fapt ar fi fost adus in discutie si la Reuniunea nationala anuala privind managementul, fapt total neadevarat, in acea reuniune nediscutandu-se acest aspect.

    AU INTORS-O! Biroul de presa al Ministerului Mediului tine sa informeze si faptul ca "la ultima Conferinta (Bangkok, Thailanda 2004) a Partilor Semnatare ale Conventiei CITES (Conventia privind comertul international cu specii salbatice de fauna si flora pe cale de disparitie, ratificata de Romania prin Legea nr. 68/1994), activitatea de gestionare a stocurilor de sturioni a Romaniei a fost apreciata ca una dintre cele mai bune din lume si in baza acestor rezultate s-a obtinut acceptarea continuarii de catre tara noastra a activitatii de valorificare a resurselor de sturioni". Aceasta declaratie contravine spuselor ministrului Mediului, Sulfina Barbu, care afirma intr-un interviu acordat in urma cu doua saptamani Jurnalului National exact contrariul.

    ×
    Subiecte în articol: observator mediului