Limba soacrei este, în cazul de față, nu o metaforă (sau un adevăr, ziceți-i cum vreți) cu referire directă la anumite relații de familie, ci, după cum se va vedea, o rețetă delicioasă pe care am avut șansa să o aflu într-una dintre mănăstirile de dincolo de Prut.
Din punct de vedere culinar, avem o Romanie profunda nu doar intre granitele tarii, ci si dincolo de ea, in comunitatile de aceeasi limba si etnie. Retete romanesti aflam si Basarabia, nu-i asa?
Vezi mai multe rețete AICI - Marea Carte de Bucate
Rețeta zilei de joi. Alivenci ca la Humulești (rețeta Smarandei, mama lui Ion Creangă)
Spunea Esop ca mancarea cea mai gustoasa este limba... cu masline. si ca tot limba este si cea mai rea... cand nu o stapanesti bine si ai de patimit din pricina ei. Dar nu despre acest joc de cuvinte esopian voiam sa va vorbesc. Nici macar despre vreun preparat din limba de vaca. Ci despre un fel anume de bucate de post - zis Limba soacrei -, despre care am aflat cum se prepara de la Maica Iroida, stareta Manastirii Hirova din Basarabia.
Limba soacrei (rețeta)
Ai trebuinta de: 4 vinete de marime potrivita, nu prea „grase” (mai subtiri) si drepte, sare, untdelemn pentru prajit; pentru sos (adjika): doua rosii, 3 catei de usturoi, un ardei iute (pot fi doi), doi gogosari, un morcov, o lingura de zahar, o lingura de otet, sare dupa gust.
Cum se prepara:
....................
Află mai departe cum se prepara Limba soacrei