x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul A început sezonul televizoarelor fără ramă!

A început sezonul televizoarelor fără ramă!

de Alexandru Radescu    |    26 Sep 2009   •   00:00
A început sezonul televizoarelor fără ramă!
Sursa foto: /

Poate să fie criză, poate să oscileze preţul barilului de petrol, dar în nici un caz nu se renunţă la electronice life-style. Coreenii de la LG au lansat un televizor LCD Full HD (1920 x 1080) cu o rată de contrast de 3.000.000:1 şi cu un consum de energie redus cu până la 80% faţă de televizoarele LCD obişnuite.



Tehnologia TruMotion 100Hz permite vizionarea scenelor în mişcare, fără ca acestea să fie distorsionate. Televizorul SL9000 foloseşte o folie de laminare pentru a elimina spaţiul dintre ecran şi ramă. Aceasta este suprapusă pe suprafaţa ecranului, eliminând spaţiul dintre ecran şi ramă, asigurând în acelaşi timp o reducere semnificativă a efectului de reflexie.

TRANSFER MULTIMEDIA
Prin Bluetooth pot fi descărcate fişiere de muzică, filme şi fotografii de pe telefoanele mobile compatibile direct pe ecranul televizorului, fără a folosi cabluri adiţionale. Mai mult, pot fi conectate prin Bluetooth şi căşti wireless, pentru a asculta în linişte muzica preferată. Portul USB 2.0 ascuns în partea din spate a televizorului permite transferul de conţinut digital precum fişiere JPEG, MP3, MPEG4 şi DivX.  

5249-102525-08_15_case4.jpg

BECURI TOT MAI EFICIENTE

Panasonic a prezentat gama de becuri Everleds, eficiente din punct de vedere energetic (foto). Noua linie include becuri LED standard de 4,0-7,6 W şi compacte de 5,5 W. Becurile utilizează o tehnologie proprietară de disipare a căldurii care măreşte eficienţa energetică a becurilor. Prin aplicarea unui tratament cu aluminiu la suprafaţa becurilor, s-a reuşit să se obţină o creştere a gradului de disipare a căldurii pentru a reduce temperatura becurilor LED. Când sunt utilizate ca surse de lumină directă, becurile standard de 6,9W iluminează precum becurile incandescente de 60 W. Becurile standard de 4,0 W şi cele compacte de 5,5 W produc lumina echivalentă a unui bec tradiţional de 40 W. Becurile au o durată de viaţă care variază de la 20.000 la 40.000 de ore.

×