x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Cine a spus că nu putem spăla pisica!?

Cine a spus că nu putem spăla pisica!?

de Nana Cnejevici    |    16 Mar 2008   •   00:00
Cine a spus că nu putem spăla pisica!?
Sursa foto: Victor Stroe/

Nu-i aşa că pisicuţa voastră este foarte curată şi cochetă, nu-i aşa că se spală singură şi arată impecabil? Dar... Nu-i aşa că nu i-ar strica o baie?!?

Nu-i aşa că pisicuţa voastră este foarte curată şi cochetă, nu-i aşa că se spală singură şi arată impecabil? Dar... Nu-i aşa că nu i-ar strica o baie?!?

Lăsând gluma la o parte, s-ar putea să tre­buiască să spălaţi pi­sica tocmai din cau­ză că acest animal este obişnuit să se spele singur. Pentru a evita ingerarea prin lins a unei substanţe toxice ajunse acci­den­tal pe blană, a diverşilor pa­ra­ziţi sau spori, trebui să-i oferiţi pi­sicii o baie. Dacă nu aţi mai făcut ni­ciodată baie unei pi­sici, nu in­traţi în panică, nu este chiar atât de complicat!

 

SFATURI. În primul rând, atunci când în familia ta există o felină, este bine să ai în casă o sticlă cu şampon pentru pisici. Nu folosiţi şam­pon pentru oameni. În al doi­lea rând, înainte să începeţi ope­raţiunea “baia‘‘, este bine să tăiaţi ghe­ruţele pisicii pentru a evita acci­dentele neplăcute. Totodată, cu ajutorul unei perii speciale, în­depărtaţi ghemotoacele din blă­niţa animalului. Dacă este pri­ma ba­ie a pisicuţei, este bine să che­maţi un prieten în ajutor, de­oarece ar putea fi nevoie ca cineva să ţină ani­măluţul, şi alcineva să-l spele. Aveţi grijă să aveţi la în­de­mâ­nă prosoape suficiente pentru a şterge cât mai bine pisica udă. Bun! Sunteţi gata? Potriviţi apa astfel încât să nu fie nici prea fierbinte, dar nici prea rece. Cu ajutorul unei lavete umede cu­răţaţi capul pisicii având grijă să nu îi băgaţi apă în ure­chi sau în ochi. Cu ajutorul du­şului sau a unei găletuşe, înce­peţi să udaţi pi­sica de la cap în jos, pe spate până la coadă. Tamponaţi-i blăniţa de la gât în jos. Nu puneţi şampon în ex­ces, pentru că e greu de clătit şi usu­că pielea animalului. Clă­tiţi cu multă apă până în­de­­păr­taţi toate resturile de şam­pon, având grijă să nu înecaţi pisica! Odată terminată opera­ţiunea “ba­ia‘‘, înfăşuraţi pisicuţa în pro­soape. Pu­teţi folosi şi foehnul, având grijă să-l ţineţi la o distanţă de aproximativ 25 de centimetri de blă­niţa pisicii. Gata!

×
Subiecte în articol: pagina lui zdreanta