x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Raliul Dakar 2012 ar putea trece şi prin Peru, Paraguay şi Brazilia

Raliul Dakar 2012 ar putea trece şi prin Peru, Paraguay şi Brazilia

20 Noi 2010   •   18:18
Raliul Dakar 2012 ar putea trece şi prin Peru, Paraguay şi Brazilia

Aceste ţări se vor alătura, astfel, Argentinei şi Chile, cele două state prin care a trecut caravana celui mai prestigios rally-raid în ultimii doi ani.

La o conferinţă de presă care a avut loc în Santiago de Chile, Lavigne a afirmat că, peste doi ani, întrecerea va avea loc "sigur" pentru a patra oară consecutiv în America de Sud, putând fi găzduită nu doar de Argentina şi Chile, ci şi de Peru, Paraguay şi Brazilia, în funcţie de răspunsul autorităţilor din aceste ţări.

"Încercăm să promovăm în fiecare an un nou concept. Ne gândim că ar putea fi un lucru bun să deschidem competiţia şi pentru alte ţări, nu doar Chile şi Argentina", a spus Lavigne, citat de agenţia de presă spaniolă EFE. El a adăugat că, pe lângă intenţia de a continua în America de Sud, au mai fost analizate şi alte alternative, precum Arabia Saudită, unde există un deşert "absolut fabulos", şi un traseu care să includă Angola, Namibia şi Africa de Sud.

Viitoarea ediţie a Raliului Dakar va avea loc tot în Argentina şi Chile, între 1 şi 16 ianuarie 2011. Vizavi de această ediţie, Lavigne a estimat că va fi o întrecere "spectaculoasă", cu o rată ridicată de participare, organizatorii aşteptând în jur de 430 de concurenţi faţă de cei 362 care au luat startul în 2010. "Suntem foarte mulţumiţi de participare. În Europa este criză şi este foarte greu să faci rost de bani ca să participi", a spus Lavigne.

×