x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate De ce avem nevoie de suplimente de vitamina D și magneziu

De ce avem nevoie de suplimente de vitamina D și magneziu

04 Apr 2022   •   11:55
De ce avem nevoie de suplimente de vitamina D și magneziu

Magneziul este al patrulea cel mai abundent mineral din organism și o componentă necesară pentru activarea vitaminei D, iar atunci când există o deficiență, organismul nu poate folosi în mod adecvat cantitatea suplimentară de vitamina D.

Magneziul este necesar pentru mai mult de 300 de reacții biochimice din organism. Ajută la menținerea funcției normale a mușchilor și a nervilor, susține un sistem imunitar sănătos, menține bătăile inimii stabile și ajută oasele să rămână puternice. De asemenea, ajută la reglarea nivelului de glucoză din sânge. Ajută la producerea de energie și proteine. Există cercetări în desfășurare privind rolul magneziului în prevenirea și gestionarea tulburărilor precum hipertensiunea arterială, bolile de inimă și diabetul. Cu toate acestea, luarea suplimentelor de magneziu trebuie să fie într-un echilibru controlat. Dietele bogate în proteine, calciu sau vitamina D vor crește nevoia de magneziu.

Consumul de magneziu scade riscul de deficit de vitamina D. Conform unui studiu din 2013, un consum mare de magneziu ajută la reducerea riscului de deficiență de vitamina D - probabil prin activarea mai multor vitamine. Sursa: http://www.alkemydiagnostico.com/novedades/noticia/363.

„Magneziul joacă un rol esențial în sinteza și metabolismul vitaminei D, iar administrarea de cantități suplimentare de magneziu a inversat substanțial rezistența la tratamentul cu vitamina D la pacienții care suferă de rahitism rezistent la vitamina D dependent de magneziu.”

Un consum mare de magneziu natural a fost asociat cu riscuri semnificativ mai mici de deficiență și insuficiență de vitamina D.

Aportul de magneziu a interacționat semnificativ cu suplimentarea cu vitamina D naturală în raport cu riscul atât de deficiență, cât și de insuficiență de vitamina D.

Vitamina D scade riscul de mortalitate legat de bolile de inimă. Vitamina D este un hormon steroid vital pentru prevenirea multor boli, inclusiv, dar fără a se limita la diabetul de tip 2, degenerescența maculară legată de vârstă (principală cauză a orbirii), boala Alzheimer, boli de inimă și o serie de tipuri de cancer, inclusiv cancerul de piele. În plus, această vitamină prezintă acțiune de combatere a infecțiilor în tratamentele împotriva tuberculozei, pneumoniei, răcelilor și gripei.

Vitamina D și K2, calciul și magneziul - funcționează în combinație și depind de cantități suficiente din fiecare pentru a funcționa optim. Un dezechilibru al acestor patru nutrienți este motivul pentru care suplimentele de calciu sunt legate de un risc crescut de atacuri de cord și accident vascular cerebral.

Concluzia este că, ori de câte ori folosiți suplimente cu magneziu, calciu, vitamina D3 sau vitamina K2, ar trebui să luați în considerare toți ceilalți nutrienți. În timp ce suplimentele pot fi utile în unele cazuri, cea mai bună și cea mai sigură opțiune este pur și simplu să mănânci mai multe alimente bogate în calciu, magneziu și vitamina K2 și să obții o expunere sensibilă la soare. De obicei, nutriția oferită de alimente va fi cea mai benefică, iar acest lucru este valabil mai ales în cazul calciului.

Puteți beneficia de un aport optim de magneziu consumând alimente bogate în magneziu cum sunt: migdale și caju, banane, broccoli și varză de Bruxelles, orez brun, gălbenuș de ou, semințe de in. De asemenea, semințele de floarea soarelui, laptele, semințele de dovleac, ciupercile, semințele de susan și legumele cu frunze verzi, în special spanac, varza kale.

×