x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Keanu Reeves - revenire în forță pe marile ecrane cu filmul "John Wick"

Keanu Reeves - revenire în forță pe marile ecrane cu filmul "John Wick"

25 Oct 2014   •   14:43
Keanu Reeves - revenire în forță pe marile ecrane cu filmul "John Wick"

Actorul american Keanu Reeves și-a făcut întoarcerea pe marile ecrane cu filmul "John Wick", un film de suspans despre răzbunare cu multă acțiune și violență, realizat de David Leitch și Chad Stahelski, informează sâmbătă AFP.

În acest film lansat vineri în cinematografele din SUA, Keanu Reeves îl întruchipează pe John Wick, un fost trăgător de elită new-yorkez care își reia serviciul pentru a se răzbuna pe un grup de asasini care l-a atacat acasă omorându-i câinele, cadou de la soția lui defunctă, și furându-i cel mai de preț lucru: mașina Ford Mustang de colecție.

Wick își dă seama că șeful bandei de gangsteri care l-a atacat este fiul unui periculos mafiot new-yorkez și intră în război cu el. Se intră astfel în registrul filmelor cu mafioți japonezi ("yakuza"), sau al filmelor de serie B ultraviolente, care îl inspiră atât de mult pe Quentin Tarantino, într-o explozie de scene de acțiune în care mor 80 de personaje.

"Există multă violență, dar este caracteristic acestor filme pentru că este vorba de ficțiune", a declarat AFP, actorul John Leguizamo, care îl interpretează pe Aurelio, un dealer de mașini de lux.

Actrița hispanică Eva Longoria, vedetă în serialul "Neveste Disperate", este una din producătorii filmului.

Anul trecut, Keanu Reeves a jucat în filmele "47 Ronin" și "Man of Tai Chi". În 2015, actorul de 50 de ani, devenit celebru pentru rolul său din "Matrix", sau "Speed", va fi prezent în alte două filme "The Whole Truth" și "Passengers". El îl va interpreta și pe celebrul Dr Jekill în filmul cu același nume.

Criticii au primul în general bine "John Wick", cu o rată de comentarii 88% favorabile pe site-ul de specialitate Rotten Tomatoes. "John Wick este genul de film de serie B de care nu te saturi niciodată", a comentat și revista Rolling Stones. 

×