x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Proiect inedit la “Odeon”

Proiect inedit la “Odeon”

de Maria Sârbu    |    10 Apr 2013   •   18:49
Proiect inedit la “Odeon”
Sursa foto: Adi Tudose

“Urme de distrugere pe Marte” (instalaţie de Cinty Ionescu pe poeme de Bogdan Ghiu) este un proiect inedit al Teatrului Odeon şi poate fi văzut astăzi, de la ora 19:30, la Sala Studio. Performer e actriţa  Nicoleta Lefter.

După cum informează Secretariatul literar al Teatrului Odeon, “Urme de distrugere pe Marte” este “o instalaţie performativă în care mai multe media contribuie activ la interpretarea live a poeziei, care se rescrie pe măsură ce e interpretată şi comentată de creatorii spectacolului prin performer, proiecţie video şi sunet, ceea ce adaugă de fiecare dată un nou strat de înţelesuri”.

“Urme de distrugere pe Marte” este, după cum aflăm din aceeaşi sursă, un volum de poeme care, iată, merge mai departe, punând – azi la propriu – în scenă însăşi definiţia şi menirea culturii (în sensul de cultivare a umanului pe Pământ): aceea de a deveni, încet dar sigur, trup, carne şi gest, adresare (…)”.

Nicoleta Lefter a absolvit Facultatea de Teatru, Secţia Actorie din cadrul Universităţii de Arte “George Enescu” din Iaşi, în 2006. A colaborat cu Teatrul Naţional din Iaşi, Teatrul Naţional din Constanţa, Teatrul “Maria Filotti” din Brăila, Teatrul “Toma Caragiu” din Ploieşti. Din 2008 este actriţă la Teatrul Odeon, jucând în mai multe spectacole, printre care “Spovedanie la Tanacu”, regia Andrei Şerban, “Câtă speranţă", regia Radu Afrim, “Iadul este amintirea fără puterea de a mai schimba ceva", un spectacol de Mariana Cămărăşan şi Alexandra Penciuc, “Viaţa e vis", regia Dragoş Galgoţiu, “C.F.R. - Cometa, Copilul şi Căţelul", regia Alexandru Dabija. Spectacolul durează 50 min.


×