x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Frank Sinatra Curierul Mafiei

Curierul Mafiei

de Dana Andronie    |    04 Mai 2009   •   00:00
Curierul Mafiei

Frank Sinatra a negat dintotdeauna că ar avea legături cu Mafia. Totuşi, el era cunoscut în lumea Mafiei sub pseudonimul "Anthony Carillo".

Într-o serie de documente făcute publice în decembrie 1998, la şapte luni după moartea sa, se arată faptul că artistul era prieten apropiat cu unul dintre cei mai cunoscuţi şefi ai Mafiei din Chicago, Sam Giancana. De asemenea, documentele FBI sugerează că Sinatra a intrat în contact cu mafiotul Lucky Luciano, în timpul unei călătorii spre Cuba, în anul 1947. Se pare că Frank ar fi fost ajutat în carieră, din umbră, de Willie Moretti, din New Jersey, un alt cunoscut al lumii interlope.

SALVAT DE FANI. Artistul s-a implicat într-o afacere cu trafic de băuturi alcoolice între Mafia din Chicago şi cea din New York. Rolul lui Sinatra era cu mult diferit faţă de cel menit să binedispună publicul care îl adora... În calitate de curier, trebuia să transporte o valiză cu 3,5 milioane de dolari. Pe aeroportul din New York, la un control de rutină a fost rugat să deschidă geanta în care se afla "mălaiul". Datorită fanilor care l-au recunoscut şi au năvălit asupra lui, agentul care solicitase acest lucru s-a văzut nevoit să îi permită să treacă, fără să mai fie "puricat".

În documentele declasificate de FBI numele megastarului apare pe o listă alături de o serie de membri ai organizaţiei Cosa Nostra: Carlo Gambino, Joseph Lucco Pagano, Giuseppi Gallo, Michael Maione şi Frank Guglielmini. Frank Sinatra era cunoscut în lumea Mafiei sub pseudonimul "Anthony Carillo", fiind un "capo" al "familiei" Genovese. Sinatra a fost un membru activ al Mafiei, implicându-se în acţiunile sângeroase ale acesteia. Deşi declasificate, documentele prezintă o serie de pasaje cenzurate, mai mult ca sigur cu scopul de a proteja sursele şi personalităţile importante.

MONEY, MONEY. Sub lupa FBI există însă şi o latură puţin mediatizată şi cunoscută a vieţii lui Frank Sinatra, cum ar fi aventurile amoroase cu Ava Gardner, înainte ca cei doi să fie căsătoriţi, cu Marilyn Monroe, legăturile politice cu John F. Kennedy, precum şi legăturile cu crima organizată. FBI l-a urmărit pe Sinatra timp de câţiva ani pentru presupusele sale legături cu comuniştii, scandalurile cu privire la modul în care şi-a condus afacerea din domeniul jocurilor de noroc.

Frank Sinatra a fost una dintre vedetele mereu semnalate pentru presupuse conexiuni cu Mafia, nota ziarul "La Vanguardia". În "Hollywood şi Mafia", criticul de film Tim Adler scrie: "Se crede că banda lui Al Capone i-a împrumutat bani lui Joseph P. Kennedy, tatăl viitorului preşedinte John F. Kennedy, pentru a cumpăra un studiou la Hollywood". Şi adaugă: "Kennedy era partener al Mafiei din New York şi în afacerea de contrabandă, introducând alcool pe ascuns în America din Canada".

Se mai spune că Frank Sinatra este cel care ar fi inspirat personajul Johnny Fontaine din filmul "The Godfather", care este un cântăreţ ce se foloseşte de relaţiile sale cu Mafia pentru a avansa în carieră.

SUS PAHARUL ÎN CINSTEA MORTULUI
Se pare că Sinatra ar fi avut un conflict în Las Vegas cu mafiotul Bugsy Siegel. Printr-o simplă coincidenţă, la adunarea Mafiei din Cuba, Siegel a fost condamnat la moarte. Autorii biografiei "Sinatra: The Life" - Anthony Summers şi Robbyn Swan - afirmă că Lucky Luciano a fost cel care a aprobat uciderea lui Siegel şi că Sinatra a fost chiar să viziteze casa unde a fost împuşcat acesta. "Frank şi ceilalţi au fost foarte solemni şi chiar au ridicat paharele în cinstea mortului. A fost foarte sinistru", a declarat actriţa Shirley Ballard, care era pe atunci iubita artistului.

×
Subiecte în articol: frank mafiei sinatra frank sinatra