x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Efectul de bumerang al huiduielii

Efectul de bumerang al huiduielii

de Serban Cionoff    |    20 Mai 2021   •   16:22
Efectul de bumerang al huiduielii

Circula, cu niște ani în urmă, un banc foarte inspirat pe care îl rememorez cu mare plăcere. Iată-l: -Știți ce a pățit un ins care și-a luat un bumerang nou?/-???/- S-a întors bumerangul cel vechi acasă.

 Cam asta li s-a întâmplat și detractorilor Vioricăi Dăncilă care au sărit ca arși atunci când au aflat că, în urma unui concurs, a fost numită consultant într-un departament nou înființat al Băncii Naționale. Detractori năimiți care au sărit de cinci coți în sus, vărsând asupra Vioricăi Dăncilă un potop de ocară și de invective care de care mai veninoase și mai mitocănești. Nu a scăpat de gura spurcată a agit-propagandiștilor nici guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, făcut în fel și chip pentru că și-a ales-o drept consilier pe ,,Veorica’’.

 Treptat- treptat, adică după ce au trecut primele spasme,oameni cu scaun la cap au reușit să despartă apele de uscat și, în acest fel, s-a văzut că furibunzii zvonaci nu au putut să depășească , nici de data asta, regulamentul – cadru al clasicului banc de la Radio Erevan. Adică, Viorica Dăncilă nu a candidat pentru un post de consilier al Guvernatorului Băncii Naționale, ci pentru cel de consultant într-un departament care va reuni mai multe personalități ale vieții publice. Și, tot ca în celebrul banc, a fost vorba nu de o numire făcută de guvernatorul BNR, ci despre un concurs în toată regula.

De aici, decurgând și efectul de bumerang despre care vorbeam mai înainte. Efect care constă în aceea că, în discuțiile așezate, la obiect și purtate fără ură și părtinire, a reieșit că- o dată mai mult- nu Viorica Dăncilă a avut de pierdut, ci exact clica detractorilor săi. Și asta pentru că li s-a adus aminte că persoana care o hulesc atât de înverșunat este una și aceeași persoană care a exercitat mandatul de Prim Ministru al României în perioada în care țara noastră a deținut Președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, adică în intervalul ianuarie- iunie 2019. Înalt mandat de încredere și responsabilitate asumat și dus la îndeplinire cu profesionalism și cu responsabilitate, așa după cum au remarcat personalități proeminente ale uniunii. Mai puțin,însă, lideri ai PPE care au ignorat aportul guvernului premierului Viorica Dăncilă, aducând, însă, prinos de omagiu pseudo-președintelui Klaus Iohannis. Pentru ce anume au făcut treaba asta, distinsele fețe grele ale PPE nu ne-au mai spus și nici nu cred că aveau argumente. Dar culmea relei credințe și a minciunii cu premeditare a atins-o un europarlamentar al partidului lui fostului premier Dacian Cioloș - Dragoș Tudorache pe numele său-, care, în ședința Parlamentului European din 16 iulie 2019, a criticat Guvernul României că a avut multe lipsuri și pentru că nu a lăsat diaspora să voteze (!!!). Că totul mirosea a minciună de la o poștă nici nu mai este nevoie să o spun, fapt pentru care personajul nu a reușit decât să se aleagă cu un val de critici și de puneri la punct.

Fără doar și poate că, în această perioadă când numai la sudalme și la plăți de polițe nu le stă mintea românilor, chiar că scandalul inventat și pus în scenă de propagandiștii sistemului autocrat pe tema postui pe care Viorica Dăncilă  îl va ocupa la Banca Națională a nimerit ca nuca în perete. Există, însă, și o parte bună a lucrurilor și anume că, provocând acest scandal, păpușarii și marionetele lor s-au trezit că li se aduc aminte niște foarte rușinoase episoade pe care, cu siguranță, le vroiau definitiv ascunse sub preș. Dacă nu chiar date la topit.

Așa că ghinion, vorba înțeleptului, efectul de bumerang al exercitării dreptului de a huidui, clamat de Gabriel Liiceanu,  s-a produs și i se văd efectele!

×
Subiecte în articol: Viorica Dăncilă