x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Sclava Izaura răstoarnă regimul Băsescu

Sclava Izaura răstoarnă regimul Băsescu

de Dan Constantin    |    26 Iun 2014   •   19:04

În nebunia scandalului care a zguduit din temelii clanul Băsescu, din partea “adversă”, Izaura apare ca vedeta clanului Bercea. Fata lui Bercea Mondial, rămasă printre puţinii membri ai familiei în libertate, dirijează cu perfectă stăpânire de sine şi logică impecabilă războiul cu cea mai puternică famiglie din România. Această ţigancă pusă într-o situaţie limită - cu părinţii şi fraţii în arest – sub lupa interceptărilor şi hărţuită de programul anchetelor încrucişate reuşeşte să fie liderul informal al clanului Bercea, într-o etnie în care, de regulă, femeia stă supusă în umbra bărbaţilor.

Păcăliţi de Mircea Băsescu, aflat în complicitate cu Marian Căpăţână, ţiganii Bercea au pornit în lupta pentru recuperarea banilor simţindu-se loviţi în mândria lor de şuţi de nivel înalt. Pentru cine cunoaşte etnia şi vârfurile ei,  răbufnirea şi angajarea într-o luptă pe viaţă şi pe moarte pentru a spăla ruşinea de “a fi făcuţi de naşu”, şi luaţi de proşti în ţigănime, nu este o surpriză.

Băseştii au fost luaţi prin surprindere, nu credeau  nici în visurile lor cele mai urâte, că o mână de interlopi analfabeţi, le pregătesc o lovitură teribilă.  Crezându-i striviţi şi speriaţi de pedepsele grele aplicate şefului de clan, Băseştii  se credeau la adăpost de orice revendicare a sutelor de mii de euro “investiţi” în ei de disperarea familiei Anghel.  Vorbele mieroase ale Doiniţei şi plimbatul cu promisiuni de eliberare a Mondialului nu au adormit setea de răzbunare a ţiganilor duşi cu preşul.  Şi-au pus în mişcare viclenia strânsă în secole de asuprire ca mijloc de supravieţuire, au folosit tehnica de înregistrare la concurenţă cu serviciile secrete, au condus dialogul cu Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână mai convingători decât armata de procurori şi judecători care le-au înfundat familia.

Corupţia şi putregaiul regimului Băsescu au ieşit la suprafaţă ca uleiul, după o săptămână de scandal monstru. Băsescu Mircea este la zdup iar comandantul, anihilat ca preşedinte.

O ţară întreagă s-a chinuit să-l dărâme pe Băsescu. A supravieţuit  politic suspendărilor, a trecut neatins de eşecul în alegeri dar nu rezistă loviturii primită cu cravata de la clanul Bercea.  Paradoxul românesc se arată şi acum în toată splendoarea: un regim autoritar, urât de milioane de oameni este îngenuncheat de o mână de ţigani hotărâţi. Răsturnarea  groznică a valorilor din societate a făcut posibilă ajungerea la Cotroceni a unui specimen ca Băsescu Traian. Singurul beneficiu al acestei confuzii   mortale este că Bercea Mondial – un infractor – are mai multă credibilitate şi degajă mai multă onoare decât Preşedintele şi  neamul lui, mai jegos moral decât interlopii din Slatina.

În situaţia dată, Izaura este cu mult superioară europarlamentarei pârâte şi notăriţei nesătule de bani. Pot  să-i spun, fără să roşesc, sau să mă simt jenat, Mulţumesc Izaura!
Telenovela românească s-a mutat la Slatina.


×