x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Laborator de teste REVIEW. Sony HDR-MV1, un transformer multimedia

REVIEW. Sony HDR-MV1, un transformer multimedia

de Alexandru Radescu    |    27 Feb 2014   •   20:15
REVIEW. Sony HDR-MV1, un transformer multimedia

Oriunde ai căuta informaţii despre acest echipament Sony de captat/înregistrat sunet şi imagine, peste tot eticheta oficială “ cameră video, FullHD, cu sunet stereo, liniar fără compresie”. E adevărat, detaliile sunt corecte 100%, dar plaja descrierilor poate fi mai largă. Poţi să vorbeşti despre Sony HDR-MV1 ca un performant, sofisticat video reportofon, ceva “altfel”, de la niponi.

Echipa formată din camera video (senzor CMOS EXMOR, 16MP, diafragmă f/2.8, distanţă focală 2.5mm, optică Carl Zeiss Tessar) şi sistemul de microfoane directionale X-Y asigură un conţinut multimedia de calitate. Fişierele video sunt la o rezoluţie maximă de 1920x1080p/30fps, cu un sunet stereo PCM liniar sau AAC. Cu alte cuvinte, se poate înregistra şi în format fără compresie, ceea ce îl face extraordinar pentru un concert. Dacă ţi se permite accesul...Pentru fişierele video, formatul este MPEG-4 AVC/H.264.

Echipamentul dispune şi de un display LCD, în laterala stângă, cu diagonală de 2,7 inci (6,8 cm), meniul putând fi controlat prin intermediul unui joystick. Un meniul mai simplu decât la o cameră video HD “clasică” (handycam), dar nu lipsesc Moduri scenă sau Balans de alb. Desigur, pe ecran se pot urmări înregistrările digitale ale camerei şi tot din meniu se pot opta între înregistrare video/audio.

Nu există stocare internă internă, aşa că e nevoie de un card: Memory Stick Micro (Mark 2) sau Micro SD/SDHC/SDXC (Clasa 4 sau mai mare). Accesorii care nu vin la pachet.

Alte dotări de top pentru acest Sony HDR-MV1 sunt tehnologiile wireless. Graţie conectivităţii NFC, prin apropierea de alt gadget compatibil (tabletă, de exemplu) se poate transfera fişierul video. Există şi WiFi, aşa că totul ajunge pe internet fără intermedierea unui computer.

În pachet există şi un suport de plastic, prins de echipament cu un şurub. Nu trebuie să alergaţi după şurubelniţă, se rezolvă cu o monedă de 50 bani sau 10 bani. Suportul e util la interviu de exemplu. Interviu filmat.

Şi pentru că toate un preţ, Sony HDR-MV1 poate fi achiziţionat la 1350 lei.

 

×
Subiecte în articol: Sony HDR-MV1 video reportofon HD