x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Expediţia echipajului Montana IV, la final

Expediţia echipajului Montana IV, la final

12 Aug 2009   •   00:00



Ora 7:00. Ne-am sculat. Ne spălăm, facem o scurtă înviorare şi apoi mâncăm. La ora 9:00 participăm la încheierea festivă a taberei. Ni se înmânează insigne. Este o zi minunată, aşa cum nu au fost multe în timpul expediţiei. Tricolorul este coborât de pe catarg. Cadrul este impunător.

Ora 10:00. Predăm materialele. E un du-te vino care nu se mai termină. Ne-am pregătit rucsacurile, am strâns corturile. Ne pregătim pentru ultimul act al acestei piese: despărţirea. Îl hrănim pe Bobiţă cu lapte şi îi dăm şi zahăr. Îl rugăm pe pădurar să aibă grijă de el. Ne luăm rămas bun de la munţi, de la oameni.

La ora 12:30 avem autobuzul spre Vatra Dornei. Plecăm la fel cum am venit, împreună cu echipajul de la Pătrăuţi. Coborâm la Vatra Dornei şi ne îndreptăm spre gară. Am impresia că avem mai multe bagaje ca la început. Nu, este doar o iluzie.

Scoatem bilete. Avem tren la ora 14:00. Timpul trece greu şi suntem nerăbdători. Soseşte în sfârşit trenul. Urcăm şi ne ocupăm locurile. Şi acum veselia continuă. Ne oprim în Suceava şi schimbăm trenul.

La ora 19:00 şi câteva minute ajungem la Vereşti. Ne simţim cu toţii emoţionaţi. La gară ne întâmpină părinţii, o parte din co­legi.

Ne îndreptăm spre casă convinşi că nu vom uita niciodată aceste zile minunate când am învăţat să devenim mai uniţi şi tot mai cutezători. Cronicar Roşu Simona
Jurnalul expediţiei Montana IV, 1989

×
Subiecte în articol: special