x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special "Nu m-aude nimeni din Ceruri? Daţi-mi copilul înapoi!”

"Nu m-aude nimeni din Ceruri? Daţi-mi copilul înapoi!”

de Carmen Anghel    |    Dana Cobuz    |    16 Iul 2010   •   00:00
"Nu m-aude nimeni din Ceruri? Daţi-mi copilul înapoi!”
Sursa foto: Karina Knapek/Jurnalul Naţional
Durere, lacrimi şi mii de flori au împovărat Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploieşti în această dimineaţă, când sicriul alb purtând trupul neînsufleţit al Mădălinei Manole a fost depus în foaierul instituţiei.

Artista a revenit pentru ultima oară în oraşul ei de suflet  în cursul noapţii, în jurul orei 2 şi a fost depusă în capela Bisericii cu hramul Sfânta Treime, aflată în apropierea casei părinteşti. Dorinţa familiei a fost aceea de a o priveghea câteva ore în acest loc.

La ora 10, în aplauzele celor prezenţi la capelă, cortegiul funerar a plecat spre Casa de Cultură a Sindicatelor, unde concetăţenii şi fanii aşteptau să-şi ia rămas bun de la cântăreaţă. "Era a oraşului, era a noastră", spunea unul dintre cei veniţi să-i aducă un ultim omagiu.  

În timp ce sute de oameni au trecut pe lângă sicriul alb, fiecare luându-şi adio în felul său - unii în lacrimi, alţii depunând buchete imense de flori şi aprinzând lumânări, familia nu se dezlipea de Mădălina. Mama a îmbrăţişat coşciugul, a început să plângă în hohote şi, ridicând privirea, şi-a jelit unica fiică: "Nu m-aude nimeni din Ceruri? Daţi-mi copilul înapoi! Frumuseţea mea, iubirea mea! Cineva să-mi dea copilul înapoi!".

În surdină, vocea Mădălinei, cântând "A fost iubire", invada foaierul Casei de Cultură. Imediat, Eugenia Manole avea să se prăbuşească în braţele Anei Tetelea, prima profesoară de chitară a Mădălinei, spunând: "I-ai pus chitara în mână...!" Apoi, întorcându-se spre nicăieri , a început să strige din nou "De ce? De ce? De ce? Cine te-a împins să faci asta?!".

Soţul Mădălinei, cu gesturi mecanice, aranja florile aduse de ploieşteni în vase cu apă, întorcându-se din când în când la soţia sa, pentru a-i mângâia mâinile şi chipul. Între timp, sala nu contenea să se umple de noi şi noi buchete de flori. Primeşte atât de multe...Erau una dintre marile ei bucurii. În urmă cu doi ani, ne povestea cât de fericită era când, la sfârşitul spectacolelor, fanii îi dăruiau munţi de flori şi ce tristeţe o cuprindea că nu le putea lua pe toate acasă. Acum, toate florile primite vor însoţi "fata dragă" pentru totdeauna.

Au venit să-i aducă un ultim omagiu artiştii de la teatrul Toma Caragiu din Ploieşti, Nico, Maria Dragomiroiu şi Bebe Mihu. Oamenii nu contesc să vină, numărul celor care au venit să o vadă pentru ultima oară  pe "fata cu părul de foc" fiind de peste 5000 de persoane.  

La Biserica cu hramul Sfinţii Constantin şi Elena, la 15.30 curtea a fost pregătită pentru primirea răposatei Mădălina Manole. Pe terasa din faţa bisericii a fost instalat un pavilion din pânză albă sub care a fostaşezat sicriul. Norii s-au adunat deasupra Ploieştiului, prevestind furtuna.

Slujba de înmormântare a Mădălinei Manole, a fost oficiată de doi preoţi din Ploieşti.
La finalul aceste, unul dintre preoţi a afirmat că darul pe care Dumnezeu i l-a dat Mădălinei Manole a fost muzica şi că opera artistei va rămâne în urma ei chiar dacă ea a plecat dintre noi.
În aplauzele celor peste o mie de oameni care au asistat la ceremonia religioasă, sicriul a fost luat din curtea bisericii şi a fost dus la cimitirul Bolovani din Ploieşti, unde a avut loc înhumarea.

×
Subiecte în articol: special madalina manole