x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special O luna de vacanta de iarna

O luna de vacanta de iarna

28 Dec 2004   •   00:00

2004 - ANUL JURNALUL NATIONAL
Timp de patru saptamani, incepand de la 22 noiembrie, Jurnalul National v-a prezentat cele mai frumoase locuri si statiuni din tara, oferindu-va toate informatiile necesare pentru planificarea unei vacante de iarna de vis.
IOHANNA ONACA PURDEA

ASTEPTARI. Cu prilejul Sarbatorilor de iarna, orice roman se viseaza intr-un peisaj plin de nameti
Impreuna am descoperit cum s-au facut ultimele pregatiri pentru primirea turistilor in statiunile de pe Valea Prahovei, ne-am bucurat de zapada cazuta din belsug la Harghita Bai, ne-am pregatit schiurile pentru a lua cu asalt partiile din Vatra Dornei dupa primul tur al alegerilor si am vazut cum se pot petrece Sarbatorile in statiunile balneare sau in Maramures.

VALEA PRAHOVEI. Echipa Jurnalului National s-a oprit mai intai la Sinaia, la primul sanius si v-a informat ca preturile pentru inchirierea echipamentului de schi sunt asemanatoare cu cele de anul trecut. Reporterii nostri nu au lasat nici un coltisor de pe Valea Prahovei necercetat. Ei au trecut pe rand prin Busteni, de unde v-au adus informatii proaspete despre Kalinderu, cea mai noua partie din tara, despre Cabana Gura Diham, care a fost reamenajata, despre partiile din Predeal si Azuga, dar si despre aglomeratia de pe partiile din Poiana Brasov dintr-un weekend inzapezit. Nici Moeciu, "satul pensiune", nu a fost uitat, unde peste 90% dintre localnici practica agroturismul si de unde echipa noastra s-a interesat despre preturile pentru Craciun si Anul Nou.

LA POLUL FRIGULUI. Incercarea de va aduce vacanta mai aproape ne-a purtat si pe meleagurile cele mai inzapezite ale tarii, in Harghita Bai, statiunea cu cel mai lung sezon de schi. La Vatra Dornei ne-am pregatit sa schiem alaturi de localnici dupa primul tur de scrutin al alegerilor, pe cele doua partii omologate din statiune. Din pacate, aici cu greu se mai puteau gasi locuri libere pentru petrecerea Revelionului. Reporterii Jurnalului National v-au informat si despre starea partiilor din Borsa - "Alpii" maramureseni, raiul schiorilor de la poalele Rodnei.

LA ODIHNA. Nu i-am uitat nici pe turistii care isi doresc sa petreaca Sarbatorile intr-un loc mai linistit. Am trecut, pe rand, prin Olanesti, Calimanesti, Voineasa si Paltinis, dar si prin Baile Herculane, Baile Felix si Sovata. Iubitorii sporturilor extreme au gasit in paginile de vacanta ale Jurnalului National informatii despre zborul cu parapanta in Pa-rang, iar celor care iubesc traditiile le-am oferit un colt de rai din Maramures, dar si informatii despre pelerinajele la manastiri.

Nu au fost uitate nici vacantele in Tinutul Sarii, la Praid si la Corund, unde localnicii si-au asteptat oaspetii cu mancaruri traditionale si palinca din belsug. Printre propunerile de vacanta am inclus si alte locuri frumoase precum Lacu Rosu sau meleagurile vrancene, pe valea Putnei, la Lepsa. Timp de o luna am vazut cum s-au pregatit gazdele din diverse colturi ale tarii sa-i intampine pe turisti de Sarbatori si v-am informat despre ofertele turistice astfel incat sa va puteti planifica un concediu cat mai reusit.

Din Maramures pana in Apuseni si din Brasov pana in Bucovina, Jurnalul National v-a adus vacanta de iarna mai aproape in fiecare zi.
×
Subiecte în articol: special