S-a pus gheaţă pe scena Sălii Palatului din Bucureşti. S-a făcut un patinoar şi s-a dansat pe muzica lui Ceaikovski povestea nemuritoare a lui Siegfried şi Odette din "Lacul lebedelor".
Scena Sălii Palatului a fost transformată, miercuri seară, în patinoar. Unul construit special, din mii de kilograme de gheaţă, cu ajutorul unei tehnici speciale şi inedite, pentru a arăta cât de frumos poate fi baletul "Lacul lebedelor" de Ceaikovski pe poante şi patine. Cu această creaţie a venit la Bucureşti celebrul Balet pe Gheaţă din Sankt Petersburg. Măiestria dansatorilor s-a combinat fericit cu o vizuală extravaganţă compusă din decoruri, lumini şi costume. Muzica era ca un personaj aparte, pe care dansatorii îl urmau ca vrăjiţi, creând la rândul lor o vrajă pe care o răspândeau în sala plină de oameni, admiratori ai baletului clasic sau ai patinajului artistic.
Interpreţii stăpâneau scena, adică gheaţa. S-a văzut tehnica înaltă specifică patinatorilor artistici şi frumuseţea baletului clasic, deloc ştirbit, în opinia publicului, care a apreciat reprezentaţia.
Pentru a monta un astfel de spectacol s-a ţinut cont de bogata tradiţie a baletului clasic şi a patinajului artistic pe care ruşii l-au dezvoltat de-a lungul anilor: s-au combinat cele mai adecvate elemente din acest gen de dans şi această ramură sportivă. Apropo, există un fel de definiţie a baletului pe gheaţă, luată acum ca moto de creatorii lui, pentru a face o distincţie: Baletul pe gheaţă este artă; patinajul artistic este sport, unde primează viteza, iar muzica e pe planul al doilea. Esenţa Baletului pe gheaţă constă în crearea unei imagini artistice multilaterale.
Adus la Bucureşti de Agenţia "Vreau bilet" şi cu girul Ambasadei Rusiei în România (care este foarte selectivă în propunerea unor nume şi colective artistice), show-ul "Lacul lebedelor" pe gheaţă a fost pe placul nu numai al celor maturi, dar şi al copiilor veniţi în număr mare cu părinţii sau bunicii la Sala Palatului. Ei sunt publicul cel mai autentic, când nu le place, reacţionează. De data aceasta, păreau fermecaţi.
Trupa Baletului pe gheaţă a fost formată în 1967, de coregraful Boiarski. Din 1980, în fruntea acestei instituţii de stat e Constantin Rassadin, maestru de balet, fost solist al Teatrului Mariinski. El este autorul celor mai multe montări realizate aici. În trupă sunt în jur de 20 de patinatori, care deţin titlul de "Maestru al sportului din Rusia" pentru victoriile în competiţiile naţionale sau internaţionale la patinaj artistic.