x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Nouă școli și grădinițe din Sectorul 5 nu au căldură

Nouă școli și grădinițe din Sectorul 5 nu au căldură

04 Feb 2021   •   10:36
Nouă școli și grădinițe din Sectorul 5 nu au căldură

Nouă școli și grădinițe din Sectorul 5 al Capitalei conectate la sistemul de termoficare au probleme cu căldura. Primăria sectorului a trimis o sesizare Primăriei Generale prin care solicită găsirea unei soluții rapide în condițiile în care semestrul al doilea va începe luni.

Reprezentanții Primăriei Sectorului 5 au anunțat că mai mulți directori ai unităților de învățământ au anunțat că sunt probleme în privința furnizării agentului termic. Este vorba despre nouă școli și grădinițe: Liceul Ștefan Odobleja, Școala Gimnazială nr. 126, Școala Gimnazială nr. 131, Școala Gimnazială nr. 144, Școala Gimnazială nr. 188, Școala Gimnazială nr. 280, Școala Gimnazială Mircea Sântimbreanu, Grădinița nr. 35 și Grădinița nr. 185.

Primăria Sectorului 5 a trimis o sesizare Primăriei Generale prin care solicită soluții rapide.

„Copiii merită să se reîntoarcă la școală, însă nu cu orice preț. Trebuie să ne gândim în primul rând la sănătatea lor. Nu putem să îi ținem în frig! În nicio școală din Sectorul 5 nu va fi permis să se folosească tot felul de improvizații pentru a încălzi sălile de clasă. Este important ca elevii să înceapă cursurile în condiții optime și în siguranță” a declarat primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

De asemenea, cei de la Primăria Sectorului 5 spun că, deși calitatea agentului termic furnizat nu este la parametrii corespunzători, facturile emise de Compania Municipală Termoenergetica București sunt din ce în ce mai mari.

În Sectorul 5, 17 școli și grădinițe sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire, livrarea apei calde și a căldurii fiind efectuată de Compania Municipală Termoenergetica București. Celelalte unități de învățământ au centrală termică.

×