x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bebelusul unui cuplu de vegetarieni, diagnosticat cu subnutritie severa. Parintii au pierdut custodia

Bebelusul unui cuplu de vegetarieni, diagnosticat cu subnutritie severa. Parintii au pierdut custodia

15 Iul 2016   •   09:16
Bebelusul unui cuplu de vegetarieni, diagnosticat cu subnutritie severa. Parintii au pierdut custodia
Sursa foto: metinkiyak/Getty Images/iStockphoto

Un bebelus in varsta de 14 luni, din Milano, a fost diagnosticat de catre medici cu subnutritie severa in urma unei diete vegetariene. Acesta a fost adus la spital pe 12 iulie de catre bunicii sai, potrivit The Telegraph.

Testele de sange au aratat ca bebelusul a avut un nivel scazut de calciu, fata de nivelul minim necesar pentru a supravietui. Medicii au precizat ca pruncul cantarea cat un copil de 3 luni, a mentionat The Local Italy. Doctorii cred ca nivelul de calciu al copilului a provocat o boala de inima, care i-a facut sa recurga de urgenta la o interventie chirurgicala.

“Acest lucru ne obliga sa reflectam asupra regimurilor de hranire, chiar daca in cazul acesta a fost vorba de o malformatie cardiaca”, a declarat Luca Bernardo, directorul de pediatrie pentru The Telegraph. “Inca de la nastere, copilul ar fi avut nevoie de sprijin in acest caz cu calciu si fier”, a adaugat Bernardo.

Spitalul a raportat cazul la politie, iar copilul a fost luat de la parintii sai.

Bebelusul se recupereaza bine in urma interventiei chirurgicale. Un tribunal din Milano a decis ca acesta sa ramana in custodia bunicilor care l-au adus la spital.

×