x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Finlanda: Sute de persoane s-au scăldat goale în acelaşi timp în încercarea de a doborî un record mondial

Finlanda: Sute de persoane s-au scăldat goale în acelaşi timp în încercarea de a doborî un record mondial

17 Iul 2017   •   20:50
Finlanda: Sute de persoane s-au scăldat goale în acelaşi timp în încercarea de a doborî un record mondial

Sute de înotători goi au plonjat, sâmbătă, în apa rece a unui lac din Finlanda în încercarea de a doborî recordul mondial pentru cele mai multe persoane care se scaldă în acelaşi timp complet dezbrăcate, informează BBC. 

789 de persoane care s-au numărat printre participanţii la un festival de muzică desfăşurat în estul ţării au făcut baie complet dezbrăcate, în încercarea de a doborî astfel un record stabilit anterior în Australia. 

Cu doar trei persoane peste cifra înregistrată în cadrul recordului precedent, încercarea pare să fi reuşit, însă organizatorii evenimentului aşteaptă confirmarea oficială de la Guinness World Records. 

Aceasta a fost a treia încercare de doborâre a recordului precedent, se arată pe site-ul de ştiri Yle din Finlanda. Celelalte două tentative, care au avut loc în Helsinki în 2015 şi 2016 au adunat circa 300 de participanţi. 

Organizatorii festivalului de muzică Ilosaari Rock din Joensuu au sperat să atragă 1.000 de temerari care să înfrunte timp de cinci minute temperatura scăzută a apei. 

Recordul anterior a fost stabilit în 2015 în Perth. 

Înotul în natură este o tradiţie în Finlanda, în care "avantouinti" - îmbăierea la copcă - este promovată drept o atracţie turistică şi o metodă de energizare a organismului, mai arată sursa citată. AGERPRES

×