x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Fostul premier apare în declaraţia procurorului Tudose. Ponta, audiat la DNA în dosarul lui Ghiţă: “Am spus tot ce ştiu!”

Fostul premier apare în declaraţia procurorului Tudose. Ponta, audiat la DNA în dosarul lui Ghiţă: “Am spus tot ce ştiu!”

de Marius Gîrlașiu    |    05 Apr 2016   •   17:44
Fostul premier apare în declaraţia procurorului Tudose. Ponta, audiat la DNA în dosarul lui Ghiţă: “Am spus tot ce ştiu!”
Sursa foto: ANAMARIA TOMA / AGERPRES FOTO

Victor Ponta a fost audiat ieri, timp de o oră, la sediul DNA Ploieşti în dosarul în care deputatul Sebastian Ghiţă şi-a păstrat imunitatea, dar a fost pus sub control judiciar cu o cauţiune de 13 milioane de euro. Numele fostului premier apare în declaraţia inculpatului Liviu Tudose, care le-a spus procurorilor că Ponta i-ar fi oferit funcţii importante în schimbul furnizării unor informaţii confidenţiale pe vremea când era prim-ministru.

Am fost chemat ca martor, după cum sigur aţi aflat pe surse şi nu am voie să comentez”, a spus Victor Ponta la intrarea în sediul DNA Ploieşti. Întâlnirea cu procurorii prahoveni a durat o oră, surse judiciare confirmând că fostul premier a dat cu subsemnatul în cel mai nou dosar al “prietenului” Sebastian Ghiţă. De altfel, numele lui Victor Ponta apare şi el în acest caz, într-o declaraţie dată de fostul procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Liviu Tudose. “Am spus tot ce ştiu”, a explicat Ponta, după “şueta” cu procurorii. Inculpat şi el în dosarul lui Sebastian Ghiţă, Tudose le-a spus anchetatorilor că deputatul i-a aranjat o întâlnire cu premierul Ponta în ianuarie 2014. “L-am cunoscut pe Ponta în august 2013 când a venit fără să ştiu că e invitat la nunta la care am fost naş. După ce Ghiţă mi-a spus că fostul prim-ministru dorea să mă vadă, m-am dus într-o zi de luni la Palatul Victoria. În cursul discuţiei de două minute pe care am avut-o cu primul-ministru, acesta m-a întrebat cum ar fi dacă mi-ar propune un post la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor sau la Departamentul de Luptă Antifraudă. I-am spus că în principiu aş fi de acord”, este mărturia care l-ar putea incrimina pe fostul premier. Potrivit DNA, în cursul anului 2014, Parchetul condus de Liviu Tudose derula o anchetă privind fapte de evaziune fiscală şi spălare de bani, care urma să ajungă până la şeful CJ Prahova, Mircea Cosma, un apropiat al lui Sebastian Ghiţă. În acest context, deputatul ar fi intervenit pe lângă procurorul Tudose, căzând în genunchi în faţa acestuia şi cerându-i să-l salveze pe “moş”. Ghiţă s-ar fi aflat atunci sub influenţa băuturilor alcoolice, potrivit declaraţiei lui Tudose.

 

 

 

×