x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Ordin de protecție emis împotriva unei bunici din Galați, acuzată că își agresează cei 5 nepoți

Ordin de protecție emis împotriva unei bunici din Galați, acuzată că își agresează cei 5 nepoți

de Redacția Jurnalul    |    26 Mar 2024   •   19:00
Ordin de protecție emis împotriva unei bunici din Galați, acuzată că își agresează cei 5 nepoți

Polițiștii au emis un ordin de protecție împotriva unei bunici de 69 de ani, din Galați, după ce unul dintre cei cinci nepoți a mers cu mama sa la poliție și a declarat că el și frații săi sunt agresați de bunicii paterni.

Un adolescent în vârstă de 16 ani, din Galați, s-a dus la o secție de poliție din Galați, însoțit de mama sa, în vârstă de 34 de ani, și a reclamat faptul că, în cursul zilei anterioare, bunica sa l-a agresat fizic, la adresa de domiciliu a acesteia, unde copilul locuia împreună cu alți patru frați minori.

„Pe parcursul verificărilor, a fost întocmit și formularul de evaluare a riscului iminent, în baza căruia polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva bunicii, în vârstă de 69 de ani, prin care s-a dispus ca aceasta să păstreze o distanță minimă de 100 de metri față de minor, de noua reședință a acestuia, unde va locui cu mama sa, precum și de unitatea de învățământ unde acesta este elev”, spun, marți, polițiștii gălățeni.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie.

A doua zi, mama adolescentului a formulat o nouă sesizare la aceeași unitate de poliție, spunând că și ceilalți patru copii ai săi, cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani, ar fi fost agresați fizic și psihic de către bunicii paterni.

Din cercetări s-a stabilit că, în urmă cu aproximativ 10 ani, mama și-a lăsat cei cinci copii în plasament la bunica paternă, respectiv femeia de 69 de ani, din municipiul Galați, care are o relație de concubinaj cu un bărbat, de 56 de ani.

A fost întocmit un nou dosar penal pentru infracțiunea de violență în familie, iar cercetările sunt continuate de polițiști, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-au produs evenimentele și luării măsurilor legale.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: protecţie bunica nepot