x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A nins în Munţii Rodnei şi în Parâng

A nins în Munţii Rodnei şi în Parâng

30 Mai 2009   •   00:00

Scăderea bruscă a temperaturilor din ultimele două zile a făcut ca în Munţii Rodnei, la peste 1.700 metri înălţime, să ningă în noaptea de vineri spre sâmbătă, acelaşi fenomen fiind semnalat şi în Munţii Parâng.



Potrivit şefului formaţiei Salvamont Bistriţa, Mircea Baciu - citat de Agerpres, stratul de ninsoare depus pe zonele de creastă ale Munţilor Rodnei poate ajunge, pe alocuri, la 5-10 centimetri, motiv pentru care turiştii sunt avertizaţi să nu se aventureze fără a purta echipament corespunzător. "Munţii Rodnei sunt cunoscuţi pentru schimbările bruşte de temperatură şi, de obicei, cine se aventurează pe creste, ştie acest lucru. Se mai întâmplă să ningă şi la sfârşit de lună mai, nu este un fenomen ieşit din comun. Anul trecut a nins şi în august", a declarat Baciu.

În ultimele 48 de ore, bistriţenii au trecut de la 30 de grade Celsius la puţin peste 10 grade, datorită precipitaţiilor căzute în acest interval. Cele mai scăzute valori s-au înregistrat în zona de munte, unde a şi plouat cel mai mult.

×
Subiecte în articol: observator