x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Arbitrul Ionică Serea a fost eliberat după cinci luni de arest

Arbitrul Ionică Serea a fost eliberat după cinci luni de arest

de Elly Cîrstea    |    23 Sep 2010   •   00:00
Arbitrul Ionică Serea a fost eliberat după cinci luni de arest
Sursa foto: Elly Cîrstea/

Arestat la data de 30 aprilie, fostul arbitru Ionică Serea (foto centru) a fost eliberat aseară, după ce magistraţii Curţii de Apel Piteşti au dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura liberării sub control judiciar. Ionică Serea a fost trimis în judecată la data de 21 mai, de procurorii DNA sub acuzaţia de luare de mită în dosarul în care omul de afaceri şi acţionarul majoritar al clubului FC Argeş, Cornel Penescu, este acuzat de dare de mită, iar administratorul firmelor acestuia, Liviu Făcăleaţă, şi arbitrul Marius Martiş sunt acuzaţi de complicitate la infracţiunea de luare de mită.

Procesul pe fond a început la data de 8 septembrie la Tribunalul Argeş, iar la data de 5 octombrie va avea loc a doua înfăţişare. Singurul care se mai află în stare de arest preventiv este arbitrul Marius Martiş, încarcerat la Penitenciarul Colibaşi. În rechizitoriul prin care au fost trimişi în judecată, procurorii DNA au precizat că Ionică Serea, delegat să arbitreze meciul FC Argeş Steaua, la data de 20 martie 2009, ar fi primit 21.000 de dolari de la Penescu, intermediari fiind Făcăleaţă şi Martiş. . Banii ar fi fost primiţi de Serea înainte de disputarea meciului, prin intermediul lui Făcăleaţă şi Martiş, pentru ca FC Argeş "să obţină un rezultat favorabil (...) şi pentru ca jucători din cadrul echipei gazdă să nu primească sancţiuni disciplinare (cartonaş galben sau cartonaş roşu) şi să fie aplicate astfel sancţiuni fotbaliştilor din echipa adversă".

În cele cinci luni de arest preventiv, atât Ionică Serea cât şi Marius Martiş au formulat mai multe cereri de eliberare, atât sub control judiciar cât şi pe cauţiune, însă toate le-au fost respinse.
Ceilalţi doi inculpaţi din dosar, Penescu şi Făcăleaţă au fost arestaţi preventiv la data de 11 mai, însă după două săptămâni au fost eliberaţi. La data de 21 mai Curtea de Apel Piteşti l-a pus în libertate pe Liviu Făcăleaţă, iar la data de 22 mai a respirat aerul libertăţii şi Cornel Penescu. Procurorii au luat măsura aplicării sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând lui Penescu, Făcăleaţă, Serea şi Martiş, pentru ca instanţa să dispună confiscarea specială a banilor pretinşi şi primiţi cu titlu de mită.

×
Subiecte în articol: observator