x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Au evadat din secţie ca pe bulevard...

Au evadat din secţie ca pe bulevard...

de Mara Raducanu    |    17 Noi 2009   •   00:00

Cei trei bărbaţi care au evadat duminică din Secţia 9 de Poliţie din Capitală vor fi cercetaţi şi pentru evadare, pe numele lor fiind deschis un nou dosar penal pentru săvârşirea acestei infracţiuni.

Până în acest moment au fost prinşi doi dintre fugari. Mihai Spiridon a fost depistat de poliţişti ieri în zona 1 Mai, unde intenţiona să-l întâlnească pe fratele său. Iar duminică Costel Ion Pătru a fost găsit în tren, în timp ce se ducea acasă, la Lehliu Gară. Oamenii legii îl caută încă pe cel de-al treilea suspect, Vasile Tudor Mircea, zis Carbon. Cei trei au evadat din Secţia 9 de Poliţie, unde se aflau în arest preventiv pentru comiterea mai multor furturi.

SE DOARME ÎN POST?
Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisar-şef Christian Ciocan, inculpaţii se aflau duminică, la orele prânzului, în curtea secţiei, în perimetrul de plimbare, care este izolat cu un gard. Ei se aflau în timpul programului de plimbare, au forţat gardul, reuşind să fugă. Totodată, Ciocan a spus că Parchetul va declanşa o anchetă care îi va viza pe toţi poliţiştii care aveau în sarcină paza celor trei.

Întreaga operaţiune a fost însă surprinsă de camerele de filmat. Costel Pătru, cel mai tânăr dintre evadaţi (19 ani), a fugit în trening şi papuci de casă, cum era în camera de arest.

RECOMPENSĂ PENTRU PRINDEREA FUGARILOR
Poliţia anunţase că va oferi recompensă pentru cei care oferă informaţii utile la prinderea celor trei arestaţi care au evadat. Recompensa, de altfel o practică obişnuită în străinătate, va fi stabilită în funcţie de valoarea informaţiilor şi de credibilitatea lor. La Secţia 9 a fost declarată stare de alertă, iar poliţiştii din toată ţara au fost mobilizaţi pentru căutarea fugarului. Întrebat cine este vinovat pentru evadarea celor trei, ţinând cont de faptul că în orice secţie de poliţie ar trebui să fie pază, Christian Ciocan a precizat că "ancheta este în curs de derulare".

×
Subiecte în articol: observator